© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary helpt bij renovatie appelschuurtje Sint-Paulus abdij

Rotary helpt bij renovatie Apperschuurtje Sint-Paulus Abdij

Oosterhout, 7 januari 2021

RENOVATIEPROJECT APPELSCHUURTJE

Eén van de doelstellingen van de Rotaryclub Oosterhout is om maatschappelijke relevante bijdrages te leveren aan de maatschappij. Voor de Biënnale HOOP hebben zij samen met de Bouwschool Breda en het Hanze College Oosterhout het project ‘renovatie Appelschuurtje’ geadopteerd en zijn zij bezig met de uitvoering daarvan.

Afbeelding met gras, boom, buiten, lucht

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het Appelschuurtje van de Sint-Paulusabdij, voor de renovatie.

Renovatie en realisatie

Het Appelschuurtje staat op het terrein van de Sint-Paulus Abdij. Het bestuur wilde dit graag laten renoveren, zodat het een wezenlijk onderdeel kan zijn van de Biënnale HOOP, die plaatsvindt van 10 juli t/m 15 augustus. Het Appelschuurtje was nodig aan een opknapbeurt toe. Deuren en kozijnen moesten worden vervangen en boeiborden en panelen geschilderd. Het project wordt in het eerste kwartaal van 2021 gerealiseerd.

Taakverdeling

De Rotary Club organiseert, helpt mee en zorgt voor de financiën. De Bouwschool Breda zorgt voor het maakwerk op maat. Er zijn ontwerpen van nieuwe deuren en kozijnen gemaakt, alles is geproduceerd en wordt gemonteerd. Het Hanze college zorgt uiteindelijk voor de finale afwerking door alles netjes te schilderen.