© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Job Experience 2019

Job Experience 2019

Maandagavond 27 oktober vond de jaarlijkse Job Experience weer plaats in Theater De Bussel in Oosterhout.

Job Experience is een initiatief van de Rotary Clubs Oosterhout, Regio, Warande en Geertruidenberg en heeft als doel om leerlingen van het middelbaar onderwijs te helpen met hun studie keuze door kennismaking met verschillende beroepsgroepen.

Deze keer waren er 18 “pitches” van vertegenwoordigers uit deze beroepsgroepen, van jurist, automonteur, chirurg, architect, doctors assistent tot politie.

In drie minuten leggen de pitchers uit waarom hun beroep of vakgebied nou zo boeiend en interessant is waarna leerlingen zich kunnen opgeven om een dag mee te lopen en daardoor kennis te maken van het beroep van hun keuze.

Theater de Bussel zat stampvol met in totaal meer dan 450 leerlingen al dan niet begeleid door hun ouder/verzorger. De deelnemende scholen (Hanze, Curio/Effent, Frencken en Oelbert) zijn er blij met dit door de Rotary clubs georganiseerde event.

Al een half jaar van te voren wordt het jaarlijkse Job Experience event door leden van de Rotary clubs en de Dekanen en directie van de scholen voorbereid.

Job Experience, opnieuw een project waarbij de Rotary een actieve rol speelt in de lokale gemeenschap.