© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

2 februari 2009

Jaarlijkse beroepenmarkt

2 februari 2009

De beroepenmarkt was weer een overweldigend succes en dat voor de achtste keer in Zeist. Wat moeten we ons voorstellen onder de beroepenmarkt?

Het volgende: Vier serviceclubs, te weten de Rotary Club Bunnik, de Rotary Club Zeist, de Rotary Club Op Seyst en de Soroptimisten, die allemaal tot hun leden vrouwen en mannen met de meest uiteenlopende beroepen tellen, zetten zich in op een bepaalde avond in een van de Zeister middelbare scholen om aan de leerlingen die aan het einde van het schooljaar moeten kiezen wat ze willen studeren, uit te leggen wat ze kunnen worden. Bijvoorbeeld: je wilt rechten gaan studeren. Wat kun je ermee? Vraag het aan de advokaten die een stand op de beroepenmarkt hebben, of aan de notarissen, of aan de directeur van een bepaalde bank, etc.

Heel veel leerlingen en hun ouders – ouders zijn ook welkom - van de vijf Zeister middelbare scholen hebben van het aanbod gebruik gemaakt. Met het speciaal voor hen samengestelde gidsje liepen de leerlingen en hun ouders langs de 51 stands, en vuurden vragen af op de professionals voor wiens beroep ze iets voelden. Niet alleen de rotarians en soproptimisten hebben zich de hele avond ingezet om de jeugd verder te helpen en hun beroepskeuze gemakkelijker te maken, ook de decanen van het Herman Jordaan Lyceum, het Openbaar Lyceum, de Scholengemeenschap De Breul, de Stichtse Vrije School en het Christelijk Lyceum hebben geholpen om van deze informatieavond een groot succes te maken.

De beroepenmarkt vond dit jaar plaats in het Herman Jordaan Lyceum, volgend jaar zal dat zijn in het Openbaar Zeister Lyceum.