Concrete resultaten voor agenda 2020

Discon 2015: Concrete resultaten voor agenda 2020

 

Na de welkomstwoorden van dagvoorzitter Paul van Hooft, gevolgd door de openingwoorden en Happy Clap van gouverneur Marion van den Brink, werd de aftrap van de Discon 2015 gedaan door de special Representative Shaul D’Angeli en onderzoekster Mireille Visscher.

 

 

De Keynote speaker Barbara Baarsma en Tony Bosma brachten ons het besef bij dat we als Rotary erg traditioneel zijn en ons oubollige imago helpt daar niet bij. Duidelijke conclusie: willen we voor jongeren interessant zijn, dan zullen we dynamischer en flexibeler moeten worden. Geen levenslang lidmaatschap verwachten, met een projectmatige insteek Young Professionals voor enige maanden erbij betrekken. Vasthouden aan een aantal excellente uitgangspunten van Rotary met de diversiteit aan beroepen en vocational elementen.

 

 

De middag kon men kiezen uit 3 programma’s: Een cultureel programma bij de Hernhutters op het Broederplein in Zeist of met elkaar mee bewegen op muziek van de Argentijnse Tango; leiden en geleid worden, overgave, vertrouwen en samen energie maken en beleven of als derde mogelijkheid zich op de Wargame storten.

 

 

De laatste workshop had concrete doelstellingen: na 1,5 uur out of the box denken en brainstormen, met 9 teams tot 9 voorstellen komen die na voordracht en selectie, tot 3 gereduceerd werden.

 

 

Centrale terugkoppeling in de plenaire zaal. Het publiek mocht meedoen met de keuze maken uit de drie voorgestelde Course of Action dmv een applaus meter. De DG en DGE gaven hun visie en de winnaars ontvingen een fles Prosecco!

 

 

Afsluiting, bedankronde en borrel op het toneel van de theaterzaal.

 

Een fantastische Discon waar een ieder datgene kon halen waar hij/zij behoefte aan had en met concrete plannen naar huis kon gaan. Dagvoorzitter Paul van Hooft kon tevreden terugkijken op zijn voorzitterschap. Met strakke hand en humor begeleidde hij de hele Discon bijeenkomst.

 

De concrete resultaten van deze dag zullen ons helpen als Rotary in 2020 relevant te blijven, groei te realiseren en beter de jongere generatie te boeien en te binden. Alle clubs in ons district worden aangemoedigd om direct acties in gang te zetten. De resultaten van de dag zijn een rijke bron van inspiratie waaruit ieder ideeën kan putten die passen bij de eigen club. De resultaten worden binnen kort aan alle clubs en leden toegestuurd. De film van die dag zal eveneens beschikbaar gesteld worden aan alle Rotary Clubs die actief met de Agenda 2020 aan de gang gaan.

Voor een foto impressie van de dag klik hier.