Nieuwsbrief februari 2018

Op Seyst te Zeist,

District 1570, Midden Nederland

Focus

Nieuwsbrief januari/februari 2018

 

Voorwoord

Rotary maakt

het verschil

In dit derde nummer van de Nieuwsbrief vertellen wij over het winterfeest van Samen Oplopen in Zeist, een aankondiging van twee projecten in maart, het Career Coaching Event en het sollicitatie project. Het lichtfestival in Gent werd bezocht en niet onbelangrijk: ons Zeister Slot bier is weer op voorraad en heeft een prachtig glas erbij.

Myriam Visschedijk

Voorzitter 2017-18

 

Slotbier een groot succes!

 

cid:image003.png@01D3AE2A.1D08ECE0

In de december maand is de

Slotbier voorraad hard

geslonken door het enorme

succes van de 75cc-fles als

geschenk in het kerstpakket.

Diverse bedrijven in de regio

zagen in de grote fles Zeister

bier een leuke vervanger van

de traditionele wijnfles.

Is dit ook wat voor uw bedrijf?

Laat het ons bijtijds weten.

cid:part1.F27F44E2.C283552D@hetnet.nl

Nieuw zijn de Slotbier glazen

 

Gelukkig is de voorraad Slotbier weer helemaal op peil en kan er weer gewoon besteld worden via de website: www.slotbier.com. Als u een doosje (12 flesjes) te veel vindt om in een keer te bestellen, is er ook de mogelijkheid om flesjes los te kopen bij Sauter Wijnen op Het Rond 5D, Zeist.

 

Winterfeest met Samen Oplopen op 27 januari 2018 C:\Users\VdB BV\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\1fad2df9-c114-4acc-b77f-18321a636481.jpg

 

 

Samen Oplopen helpt (vluchtelingen-) gezinnen om hulp te krijgen als dat nodig is. Ze koppelen mensen waarmee het minder goed gaat aan vrijwilligers met wie het goed gaat. Vanuit onze Rotary Club Op Seyst is er een aantal mensen bij betrokken. Tijdens het winterfeest komen de gezinnen en vrijwilligers bij elkaar om elkaar te ontmoeten, mee te doen aan diverse activiteiten en natuurlijk ook samen te eten vanuit zowel de Hollandse pot als het eten vanuit 15 verschillende landen. Elk jaar weer een groot succes.

 

Career Coaching Event op woensdag 7 maart 2018

 

Op woensdag 7 maart as. vindt ’s avonds de jaarlijkse beroepenmarkt plaats voor leerlingen van Havo-4 en Vwo-5. Ruim 50 deelnemers zullen zich presenteren op scholengemeenschap De Breul, waar het dit jaar zal plaatsvinden onder de nieuwe naam en opzet “Career Coaching Event”. Samen met decanen van de Zeister middelbare scholen is er dit jaar door Rotary op Seyst (trekker), Rotary Club Zeist, Roteract Utrechtse Heuvelrug en Soroptimisten hard gewerkt aan vernieuwing en verjonging van het evenement.

 

Het Career Coaching Event zal worden geopend door Astrid Kersseboom, die geïnterviewd zal worden over haar studie-en beroepskeuze en het verloop van haar carrière als journalist. Daarna kunnen de leerlingen een markt bezoeken met voorlichters uit het beroepenveld. Het scala aan beroepen is divers. Van meteoroloog tot hoogleraar IT en van notaris tot verloskundige. Tijdens de avond zijn er ook diverse ‘career talks’ als variatie op de bekende TED-talks waarin inspirerende verhalen over carrière en beroepservaring gedeeld. Ook zullen er korte filmpjes te zien zijn van allerlei verschillende beroepen.

C:\Users\VdB BV\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\JA7Q457W\image001.png

 

Sollicitatieproject 2018

 

Image may contain: 2 people, people sitting, table and indoor

Op maandag 5 maart komen weer 190 leerlingen van het VMBO van OSG Schoonoord naar Figi  om met de leden van de Rotary Clubs in Zeist een sollicitatiegesprek te voeren.

De leerlingen hebben gezocht naar vacatures, die hen interesseren en hebben een sollicitatiebrief geschreven. Aan de hand hiervan bevragen onze leden hen over motivatie en geven hen adviezen over de inhoud van de brief en van het gesprek. Alle leerlingen zitten in het eindexamenjaar en deelname aan het project is onderdeel van het examen. Voor veel leerlingen is dit een eerste oefening in het zoeken naar werk. De meeste leerlingen gaan naar een vervolgopleiding en zullen het geleerde pas later kunnen toepassen. 

Ook dit jaar zal het weer een groot succes worden, waaraan zowel de leerlingen als docenten en Rotary-leden met plezier terug zullen kijken.

 

Bezoek aan onze twinningclub RC Gent-Prinsenhof tijdens het lichtfestival

 

 

Een sensationele ervaring om 6 km te lopen in Gent waar op de vele gebouwen schitterende lichtshows gegeven werden. De hele stad was hiervoor vanaf 18.00 uur voor al het verkeer afgesloten.

 

Lopende projecten in Zeist en omgeving

Lopende internationale projecten

 

·

Career Coaching Event voor HAVO en VWO

·

Sollicitatieproject voor VMBO

·

Talent Support VMBO Schoonoord

·

Gastlessen VMBO Schoonoord

·

Sinterklaas bij ABRONA

·

Samen Oplopen met vluchtelingen

·

Water en Sanitatie voor Scholen in Moradabad, India

·

De Water Ondernemer - gericht op watervoorziening in Noord Benin, Afrika

·

Wandelen voor Water voor scholen in Uganda, Afrika

 

Nieuwsbrief Rotary op Seyst is een blad voor onze relaties en leden en verschijnt 6 keer per jaar.

Hoofdredacteur: Marion van den Brink

Redactie: Eric Finson, Chris Engelsman

Contact redactie: brinkd1570@gmail.com

Realisatie en vormgeving: Rotary op Seyst

Drukwerk: digitaal

Verzending: per e-mail

Contact algemeen: smuldersj@cs.com