Welkom

Begin

Rotaryclub Oudewater

Leuk dat u de homepage van Rotaryclub Oudewater
heeft gevonden!

Wilt u meer weten over Rotaryclub Oudewater,
dan kunt u het best beginnen hierboven
door op een tab te klikken onder de foto.

Verleg die steen

‘Verleg die steen’. Bram Vermeulen verwoordde dit: “Ik heb een steen verlegd, in de rivier op aarde. Het water gaat er anders dan voorheen. De stroom van een rivier, hou je niet tegen, het water vindt er altijd een weg omheen.”
De impact hangt dus af van de grootte van de steen en de plaats waarop deze wordt gelegd. En niet alleen de rivier verandert, ook de steen gaat er anders uitzien.
Drie accenten zijn voor mij in dit jaar belangrijk:
1) Zichtbaarheid (door storytelling)
2) Diversiteit (leeftijd, geslacht en cultuur)
3) Intergenerationele verbinding (Rotary-Rotaract-Interact)
Alle zijn van essentieel belang voor onze Rotary toekomst. Laten wij vooral de aansluiting in diversiteit en generaties maken. Jonge (nieuwe) leden/professionals vervullen hierin een rol, zij geven vaak verfrissende ideeën, door nietsvermoedend de steen te verleggen. 

Zelfs Rotary International verlegt die steen. Het jaarthema van Ian Riseley onze RI President is, Rotary: making a difference.
Maak het verschil. Hoe verleg jij die steen?

Lies van Wijngaarden
Gouverneur District 1570 Midden-Nederland 2017-2018

Doe mee...

Waterproject Oost Afrika

District Waterproject. Ons Waterplatform biedt alle clubs de mogelijkheid om mee te werken aan ons District Waterproject. Samen met Simavi werken we aan een prachtig driejarig project in Oost-Afrika, namelijk in Oeganda, Kenia en Tanzania.  
Via allerlei acties, waarvan Wandelen voor Water de bekendste is, brachten de clubs in ons district vorig jaar samen ruim 210.000 euro bij elkaar. Dit is inclusief een multiplier van 1.8. Rotary en Simavi hebben met de overheid een afspraak dat wij drie jaar aanspraak kunnen maken op deze prachtige verdubbelaar. 
Het Waterplatform hoopt dat veel clubs in het nieuwe Rotaryjaar wederom een bijdrage aan dit mooie doel willen geven. Geld kan geworven worden via Wandelen voor Water, maar dat hoeft niet. Ook alle andere originele projecten zijn welkom. Geld is geld, alles wordt vermenigvuldigd met 1.8! 
Alle info over het project waaronder opbrengsten en een fotoverslag van onze locaties in Kenia, vind je op www.rotary.nl/d1570/oostafrika 
Vragen kun je stellen via rotary.oostafrika@gmail.com of bel even met Roel Linn 06 45560005