End Polio Now

 

End Polio Now

Berit van Dobbenburgh, Rotary lid club Oudewater en wonend in Haastrecht, is naar India afgereisd. Zij helpt daar mee aan de wereldactie: End Polio Now. Met een team vrijwilligers gaat zij in het bloedhete, straatarme Moradabad (in de staat Uttar Pradesh) onder meer in de sloppenwijken, van deur tot deur. Of ze spreken ouders met kinderen aan op een station. Of het goed is dat zij hun dochtertje of zoontje mag vaccineren. Of wie weet al gevaccineerd is? Zo niet, dan krijgt het kindje twee druppels serum in de mond. Een kleine handeling met grote gevolgen. Nog even en polio is inderdaad de wereld uit.

Met dank aan vele organisaties over de hele wereld. Op 2 april zijn met medewerking van de Indiase overheid, de World Health Organisation (WHO), Unicef, de Rotary actie EndPolioNow, de Bill & Melinda Gates foundation en ruim 2,3 miljoen vrijwilligers in heel India 175 miljoen kinderen gevaccineerd.

De staat Uttar Pradesh is de regio die het meest kwetsbaar is. Er is een hoge bevolkingsdichtheid en slechte hygiënische omstandigheden. Papier, plastic zakje, schillen…alle afval wordt zo maar op straat achter gelaten. Daar is nog een hoop werk te verrichten.

Bovendien heeft Berit, een extra actie in gang gezet om ook op medisch gebied de kinderen in India te steunen. Doet u mee? Het ingezamelde geld gaat naar de Free Health Camps (http://www.smilefoundationindia.org/health_with_smile.htm ) voor medicijnen en hulpmiddelen, en naar het St. Stephens Hospital (http://www.ststephenshospital.org. Dit is het meest gespecialiseerde orthopedisch centrum waar polio slachtoffers uit heel India worden geopereerd. Doneren kan rechtstreeks via: NL36INGB0002118822 t.n.v. B.M. van Dobbenburgh o.v.v. End Polio Now. Zij zal er persoonlijk voor zorgen dat de bijdrage op de juiste plek terecht komt. Twee druppels vaccin per kind kost overigens slechts € 0.23!!!

Zoals gezegd: een kleine handeling met grote gevolgen.