Intercultureel Sponsordiner Persbericht

Uniek Intercultureel Sponsordiner

5 November 2016

Voor en door en vluchtelingen

Afgelopen zaterdag 5 november 2016 vond in het Nelson Mandelahuis te Gouda een uniek intercultureel sponsordiner plaats op initiatief van de Rotaryclub Oudewater en de stichting Krimpenerwaard Intercultureel (KIC).

Een uniek diner omdat niet alleen het ophalen van geld centraal stond, maar juist ook de ontmoeting en kennismaking met vluchtelingen uit de Krimpenerwaard. Maar liefst tien vluchtelingenvrouwen waren bereid gevonden om gerechten te maken uit hun land van herkomst. Dit geheel stond onder leiding van chef-kok Bob de Jong die op vrijwillige basis het team aanstuurde en dit samen met Ingrid Rietveld van de KIC in goede banen leidde. Er werden gerechten geserveerd uit Syrië, Afghanistan, Somalië en China (Oeigoeren). Bezoekers kwamen uit de omgeving Oudewater, Haastrecht, Gouda en daarbuiten. Een gemêleerd gezelschap uit het bedrijfsleven, leden van diverse lokale Rotaryclubs, vrienden en relaties zaten verspreid met de vluchtelingen aan de tafels. In deze gezellige ambiance ontstonden interessante gesprekken over de verschillende culturen, gebruiken, muziek en de gerechten.

Na een geslaagde avond overhandigde Arnoud Molenaar, voorzitter van de Rotaryclub Oudewater, een check ter waarde van € 2350, - aan Herman Stomphorst, voorzitter van de stichting Krimpenerwaard Intercultureel. Met dit geld wil de stichting onder andere voor diverse vluchtelingenvrouwen zwemlessen continueren. De stichting KIC helpt vluchtelingen met een verblijfsstatus bij de integratie en het vinden van hun weg in het dagelijks leven in de Krimpenerwaard. Er zijn vijf ontmoetingsgroepen in de Krimpenerwaard waar naast taallessen aandacht is voor voorlichting en ontspanning.

De Rotaryclub Oudewater omarmt als serviceclub de doelstellingen van de KIC. Beiden kijken met alle bezoekers terug op een leerzame en gezellig avond.