Rotaryclub Purmerend brengt oranje vreugde bij ouderen

vreugde

Koningsdag zoals op deze manier gevierd werkt verbindend. Mensen spreken je aan, toeteren voor het leuke initiatief, zien dat de-ouderen in d samenleving dit steuntje in de rug op dit moment echt nodig hadden en de nostalgie van het draaiorgel opende bij velen. jong en oud, de harten. Resumerend: een Koningsdag om nooit meer t vergeten,"

 

Fietspuzzeltocht 2019

Spaarndam

Fietspuzzeltocht RC Purmerend georganiseerd door Henk Velink op 25 augustus 2019 Meestal is het weer een onzekere factor in Henks planning. Dit keer niet: de zon straalt en de temperatuur gaat naar 30 C. Henk heet ons allen hartelijk welkom op het terras van de plaatselijke golfclub in VelsenZuid. Hij legt aan allen uit wat de bedoeling is: fietsen en puzzelen volgens het beproefde recept.

 

Carrousel Purmerend Waterland

Nikki

Nikki de Jong vertelt ons wat de AFM doet. Zij werkt daar inmiddels 20 jaar bij de afdeling toezicht verzekeringen. De AFM is een zelfstandig werkende stichting waarvan het bestuur door de Nederlandse Bank wordt benoemd. Er zijn veel vragen aan Nikki, zodat er sprake is van een levendige discussie. Een interessant onderwerp, waar we nu wat meer van weten.

 

Carrousel Purmerend

Burgers en Boeren

Hoofdprogramma vanavond:
Etienne neemt ons mee in het verhaal van Boeren en Buren. “ Samen online kopen bij boeren uit de buurt”. En deze lokale producten kun je vervolgens ophalen bij de Buurderij in de buurt op woensdagavond bij Heel Europa en op zaterdagochtend bij Restaurant Bij Ernst in De Rijp.

 

Carrousel Monnickendam

Bierderij

Ontvangst bij de Bierderij op het Galgeriet in Monnickendam door de oud-voorzitter Jan van Unnik van RC Monnickendam en na het inschrijven op het aanwezigheidsformulier kreeg een ieder 2 muntjes om alvast te proeven van het brouwsel dat aldaar gemaakt wordt.

 

Carrousel Weidevenne

bij weidevenne

De avond begint met een inloop en hoewel het warm is op deze tropische dag, is de sfeer al direct buitengewoon plezierig en komen de gesprekken tussen de leden van verschillende clubs snel op gang. Marije Sliphorst opent, bij afwezigheid van voorzitter Frank van Batenburg, de avond en heet alle Rotarians hartelijk welkom. Bijzonder detail is dat er van RC Weidevenne deze avond alleen vrouwen aanwezig zijn.

 

Carrousel Landsmeer

rc Landsmeer

De regiocarrousel is weer van stal gehaald ende zomer wordt ingezet bij rotaryclub Amsterdam-Landsmeer en wij zijn uitgenodigd bij De Groene Boerderij van ‘zorgboer’ Amber Groeneveld (what’s in a name) in Den Ilp

 

Summercamp 2019

summercamp 2019

Elke 2 jaar organiseren de gezamenlijke RC’s uit de regio Waterland en Rotaract Waterland een week van het 2-wekelijkse zomerkamp.
In februari zijn afspraken gemaakt met de RC’s uit de regio Oosterhout om die 2 weken gezamenlijk in te vullen. Onze regio de ontvangst en de eerste week; Oosterhout de tweede week en het vertrek.
Op verzoek van Oosterhout is dit keer gekozen voor jongeren in de leeftijdscategorie 19-21 jaar.

 

"Dinner at the Museum" 17 mrt. 2019

Purmerend Museum

Het museum vernieuwt. De benedenverdieping is prachtig heringericht door Kloosterboer Decor.
Daarbij blijft het niet. Ook voor de rest van het museum op de eerste en tweede etage zijn vergaande plannen gemaakt.
Daar is natuurlijk geld voor nodig, veel geld. Rotaryclub Purmerend, die al sinds 1953 deel uitmaakt van de Purmerendse gemeenschap wilde een steentje bijdragen door het organiseren het “Dinner at the Museum” een walking diner door de zalen van het museum met een veiling van mooie kavels in de trouwzaal.

 

Wintercarrousel 2019

Barbara

Vandaag zijn we te gast bij onze zusterclub Purmerend-Waterland
Gouverneur Barbara van Goethem ons bijpraat over haar doelen en acties van dit Rotary jaar.
Onze tweede gastspreker is Ron Rijser van Rijser Transport uit Purmerend. Hij is al ruim 10 jaar betrokken bij het G-voetbalteam Special Forces in Oosthuizen.
Ron heeft als wens om de Special Olympics in 2022 naar Purmerend te halen.

 

Wintercarrousel 2018

Bij Burggolf

Inkomend voorzitter Jeroen Ruitenbeek van de Rotary gastclub "Purmerend-Polderland" verwelkomt ons en in het bijzonder, gouverneur Hetty Deinum en inleider van vanavond Rolf Schrama.

 

Rotary golftournooi

Arlette

Rotary golftoernooi gehouden met als doel geld op te halen voor de Tovertafel voor:
Grand Café "HEEL EUROPA"

 

Speech JLK.

Atlanta

PDG Jan Lucas Ket, MD, retired pediatrician and chair of the Rotarian Action Group Healthy Pregnancies, Healthy Children will create awareness of health care before life begins, pre-conception care, and explain why Rotary plays a role in it. Pre-conception care is the the ultimate prevention, relevant, sustainable, not expensive, and in details easy to incorporate in most of your projects. You will be informed about some programs of the action group, special attention is for the beautiful and joyful Yolo game: a global and comprehensive sexuality education tool for schools in your own community.

 

Vocational

Rolan Robotics

Bedrijfsbezoek: Rolan Robotics Zwaag
Rolan Robotics is gespecialiseerd in robotsystemen voor industriële toepassingen, zoals lasrobots en handlingrobots in de metaalsector maar ook de ”food” en de ”non-food” industrie.
Onze club is te gast in het kader van de thematiek rondom de Fireside avonden dit jaar.

 

De Johanneshof

De Johanneshof

Onze gastspreker van vanavond is Netty Rutz van de Johanneshof in Westbeemster.
De Johanneshof is een pastorietuin met als doel mensen uit verschillende culturen deel te laten nemen in de maatschappij. Het idee is om samen te werken en een plek te creëren waar mensen zich gelukkig voelen en om samen te eten. Er is een moestuin, bloementuin en een boomgaard.

 

Music is my Therapy

Music is Therapy

Purmaryn 7 februari 2017
Artur Jaschke, die als zoon van een Poolse moeder en Noorse vader ons in perfect Nederlands de voordracht geeft met de naam “Music is my Therapy”. Het wordt een wervelende voordracht met veel kwinkslagen en een uitstekend gevoel voor het volledig opeisen van de aandacht van alle toehoorders.

 

Wintercarrousel 2017

Wintercarrousel 2017

Omdat wij dit jaar de "WINTERCARROUSEL" organiseren wordt de bijeenkomst in het Hampshire Burggolf Hotel geopend door onze eigen Hans de Weerd, die gastspreker Ron Koppies van Kopzorg verwelkomt en een 7-gangen diner aankondigt. Toe maar.

 

ROTARY STEUNT VLUCHTELINGEN OP LESBOS

WeDo

Afgelopen zondag 2 oktober stond de opening van het culturele seizoen in Zuiderwoude in het teken van vluchtelingen met muziek en verhalen, verzorgd door diverse gasten. Daarbij werd een cheque van 1000 euro door Rotary overhandigd aan WeDo. Erin Bouwen was er reuze blij mee.