© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Golfen en Hardlopen voor het goede doel

Golfen en hardlopen voor het goede doel

·

Gepubliceerd op 10 september 2008, 15:05

·

Laatst bijgewerkt op 10 september 2008, 15:28


      V.l.n.r.: Paul van de Vijver, Astrid Koot, Bart Tishauser en Frits Dix. Foto HDC Media
      foto HDC MEDIA

PURMEREND - 

Een golftoernooi, de Dam tot Damloop en de New York City Marathon. Verschillende acties waarmee drie leden van Rotary Purmerend zoveel mogelijk geld hopen op te halen voor het hospice Het Thuis van Leeghwater.

Het Thuis van Leeghwater moet een plek worden waar mensen hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. Oprichtster Astrid Koot kwam in mei 2006 met het idee voor het hospice in de gemeente Beemster. In mei 2007 werden de eerste vrijwilligers opgeleid en begin 2010 hoopt Astrid de deuren te openen.

Paul de Vijver, Frits Dix en Bart Tishauser proberen alle drie zoveel mogelijk geld op te brengen om het hospice te kunnen helpen. Mede door de nieuwe subsidieregeling zijn de opstartkosten voor een nieuwe project erg hoog. Frits loopt samen met zijn twee broers en twee vrienden de Dam tot Damloop. ,,Ik ondersteun het project en probeer hiermee net als Paul en Bart een praktische bijdrage te leveren.''

 ,,Met het bedrag van de Dam tot Damloop hebben wij voldoende geld om alle kamers in te richten en daar komen de opbrengsten van het golftoernooi en de New York City Marathon nog eens bij!'', aldus Astrid. ,,Het is een fantastisch project. Mede doordat het voor de mensen tastbaar is, zijn veel mensen ook bereid om een donatie te doen'', vertelt Bart. Alle kosten die worden gemaakt voor de acties worden volledig betaald door Paul, Frits en Bart zelf. Ondanks dat het Thuis na het opstartjaar veel kosten zelf kan dekken, moet ieder jaar veertig tot vijftig procent doormiddel van sponsors betaald worden. ,,Het is belangrijk dat de mensen ons willen sponsoren, want zonder redden wij het niet'', aldus Astrid.

Lees meer in Dagblad Waterland van donderdag 11 september

Publicatie DAGBLAD WATERLAND

p.s. Bart gaat 2 nov. om 10.00 a.m.(Ned.tijd 4.00) van start onder nr. 229105.

Klik even, to get inspired: http://www.nycmarathon.org/about/video_inspiration.php