© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

RC Weidevenne vestigt een RECORD???

Aan: Rotary Club Purmerend

Van: Carola de Ruijter, namens RC Purmerend-Weidevenne

Datum: 20 april 2011

Zoals persoonlijk bij jullie aangekondigd doet RC Purmerend-Weidevenne van dinsdag

21 juni 18.00 uur tot en met zondag 26 juni 18.00 uur een poging om met een Golfmarathon in het World Guiness Book of Records te komen, met als doel om geld in te zamelen voor Stichting Opkikker (zie bijlage).

Overigens gaat het evenement ook door als het ‘recordverzoek’ wordt afgewezen!

In verband met de recordpoging gelden er speciale regels die vooraf aan de deelnemers worden uitgelegd.

De bedoeling is namelijk om gedurende de bovengenoemde periode altijd met minimaal

1 speler en 1 marker in de baan te zijn, waarbij de speler een gemarkeerd golfballetje iedere

5 minuten slaat.

Deelname

Wanneer men in het bezit is van een baanpermissie of een Golfvaardigheidsbewijs kan men mee spelen. Toeschouwers kunnen altijd meelopen.

Iedereen kan dus meedoen: Bedrijven, families, golfgroepjes, individuele deelname e.d.

Wat kost het?

Iedere speler draagt € 25 af aan het goede doel. Dus als er bijv. 4 mensen meedoen in een flight, dragen zij 4 x € 25 af aan het goede doel.

In overleg met de spelers worden de starttijden vastgesteld. De Starttijden benodigd voor de record poging worden om niet beschikbaar gesteld door BurgGolf Purmerend.

Rondom de marathon worden allerlei activiteiten georganiseerd zodat er gedurende vijf dagen veel aandacht is voor de recordpoging en het goede doel.

Denk daarbij aan een veiling, sport, discogolf en een salsaworkshop/feest.

In samenwerking met Stichting Opkikker wordt er aandacht besteed aan publiciteit en de komst van bekende Nederlanders ter ondersteuning.

Wat vragen wij van jullie?

1. Deelname aan de Golfmarathon.

Voorlopig kan je je opgeven via: suzanne@burggolf.nl

Geef daarbij je gewenste dag en starttijd aan, wij zullen dan zo snel mogelijk bevestigen of de gewenste reservering nog open staat.

Over enkele weken wordt een aparte ‘link’ op de Burggolf site beschikbaar gesteld waarop men zich kan aanmelden. De opgave wordt definitief nadat betaling heeft plaatsgevonden, je ontvangt hierover bericht na aanmelding.

2. Zoveel mogelijk vrienden, familie, kennissen en zakenrelaties uitnodigen om mee te golfen, de golfers aan te moedigen (vooral ’s nachts) of aan een van de andere activiteiten deel te nemen.

Zie voor aanmelding hetgeen gesteld is onder 1.

3. Aanbieden van ‘stukken’ die op vrijdagavond 24 juni tijdens een ‘veiling’ per opbod worden verkocht. Hierover kan je contact opnemen via: info@caroladeruijter.nl

Jullie zijn op deze avond ook van harte welkom, nadere info volgt.

4. In je netwerk ‘speuren’ naar Bekende Nederlanders die bereid zijn om hun naam + deelname te verbinden aan een flight waarop andere deelnemers kunnen ‘bieden’ om met haar/hem mee te mogen lopen. Mocht je contacten hebben laat dit dan weten via: marcobijl@hetnet.nl

5. Sponsoring in geld.

Hierover kan je contact opnemen via: marcobijl@hetnet.nl

Maar vooral: het maken van positieve reclame!

Nog niet alles is in detail uitgewerkt, maar de leden van RC Weidevenne zijn uitermate gedreven om het laatste Event van dit Rotaryjaar tot een succes te maken. Laten we als clubs in de regio Purmerend en omstreken onze streek weer eens op de kaart zetten in zowel binnen Rotary land als daarbuiten.

Wij rekenen op jullie enthousiasme! En we zijn natuurlijk bereid om nog vragen te beantwoorden of nogmaals langs te komen om een nadere toelichting te geven.

Bijlage:Informatie over Stichting Opkikker

 

STICHTING OPKIKKER

Algemene informatie

Visie:
Langdurige ziekte vraagt heel veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De behandelingen, de (lange) perioden van ziekenhuisopname, de onzekerheid, je vriendjes en vriendinnetjes een gewoon leven zien hebben. Ook in het gezin heeft zo’n situatie veelal een volledige ontregeling tot gevolg. Ieder gezinslid spant zich extra in, moet daar vaak andere bezigheden voor opofferen of beperken. En dan is er de feitelijke zorg van zal mijn kind, broertje of zusje weer beter worden? Kleine en grotere lichtpunten zijn in die omstandigheden nog belangrijker dan anders, worden heel intensief beleefd en dragen belangrijk bij in de mentale gesteldheid van kind en gezin.

Missie:

Een bijdrage leveren aan de mentale energie van een langdurig ziek kind door het organiseren van een dag vol ontspanning en blijheid samen met het gehele gezin (inclusief voorpret, nagenieten en de herinnering voor jaren). Opkikker werkt hierbij uitsluitend op indicatie en op verzoek van de met de stichting samenwerkende ziekenhuizen verspreid over Nederland.
Opkikker maakt dit voor kind, gezin en ziekenhuis mogelijk door zich volledig en belangeloos in dienst te stellen voor de ontwikkeling en organisatie van de Opkikkerdagen en door het enthousiasmeren van de samenleving voor dit doel om voldoende fondsen voor verwendagen op te brengen. Opkikker streeft te komen tot het organiseren van een maximum aantal Opkikkerdagen per jaar.

Doelstelling en Filosofie:
Stichting Opkikker heeft als doel gesteld:
Het tijdens of tussen de behandeling door, verzorgen van een fijne dag voor gezinnen, waarvan een kind in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, in verband met een chronischfysieke aandoening, langdurig onder behandeling is in een met de stichting samenwerkende instelling, of die door de ernst of aard van deze aandoening, uitzicht heeft op een langdurige behandeling in deze instelling.

De organisatie:

De stichting is opgericht in 1995 als particulier initiatief en werkte destijds volledig met vrijwilligers. Na een jaar van voorbereiding is de Opkikker in 1996 daadwerkelijk gestart met het organiseren van 20 Opkikkerdagen voor gezinnen waarvan het kind onder behandeling was in het AMC te Amsterdam. De afgelopen veertien jaar heeft de stichting een enorme groei doorgemaakt. Vanaf de zolderkamer zijn wij nu drie verhuizingen verder, hebben wij de basis van de stichting verstevigd en is het secretariaat geprofessionaliseerd. Hiernaast is er een gestage groei van het aantal Opkikkerdagen geweest.

Het secretariaat in Almere-Haven ondersteunt de 120 vrijwilligers in het land en stuurt de honderden gelegenheidsvrijwilligers aan, die inmiddels betrokken zijn bij de stichting. In 2010 hebben wij 1319 gezinnen opgekikkerd, dat zijn ruim 5500 personen. Naast de Opkikkerdagen hebben wij ook alternatieve evenementen georganiseerd, waaronder een piraten- en sprookjesdag. Dit alles om te kunnen voldoen aan de vraag om Opkikkerdagen vanuit de ziekenhuizen en om de gezinnen even uit de dagelijkse vaak harde realiteit te halen en hen de zo broodnodige ontspanning te bieden.

Persoonlijke aandacht voor de gezinnen, werken met vrijwilligers en kostenbeheersing blijven speerpunten voor de stichting.


Realisatie:
Voor de realisatie van de doelstelling wordt gebruik gemaakt van sponsors die, in overleg met het bestuur, hun naam in verband mogen brengen met de doelstelling en activiteiten van Stichting Opkikker. Er is een Opkikkerboek samengesteld waarin een groot aantal keuzemogelijkheden zijn opgenomen, waaronder doe-dingen, zijn-dingen en naar-toe-dingen. Hieruit mag het gezin een keus maken.

Keurmerk van Centraal Bureau Fondsenwerving: 
Stichting Opkikker is er trots op al ruim 10 jaar in het bezit te zijn van een volledig CBF keurmerk. Dit is het keurmerk voor Goede Doelen.

Zie ook: www.opkikker.nl