© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Bart zeer succesvol

Bart zeer succesvol

Beste mensen,

 Het was geweldig!!!!! De ervaring is iets om nooit te vergeten. Na een maandenlange voorbereiding was het op 7 november dan eindelijk zover; de start van de New York City Marathon. Nadat alle ruim dertigduizend lopers met bussen naar de start waren gebracht en een ieder zich op de start kon voorbereiden, klonk om 10 over 10 het startschot. De massa die dan in beweging komt en zich eerst over de Verrezano Narrows Bridge beweegt is fantastisch. In de verte zie je Manhattan liggen, maar dat is nog ruim 40 kilometer. Via Brooklyn, waar je door zeer verschillende wijken loopt, gedomineerd door Spaanstalige of Aziatische bewoners loop je richting Queens. Veel, heel veel enthousiaste toeschouwers staan je aan te moedigen langs de hele route. De schattingen lopen uiteen van 2 tot 2,5 miljoen!!!

Het weer was goed met circa 15 graden en een strak blauwe lucht en weinig wind. Je moest dan ook wel goed gebruik maken van de verzorgingsposten waar je volop water en sportdrank kon krijgen. Veelal aangereikt door kinderen, die regenpakken droegen om niet helemaal doorweekt te worden van het water. Iedere wijk waar je doorheen loopt heeft wel iets speciaals gedaan om de aandacht te trekken. Veel muziek langs de weg; een big band die de melodie speelde uit de film Rocky of een hardrock band die muziek speelde waardoor je de neiging had om harder te gaan lopen.

Vanuit Queens was er de oversteek naar Manhattan via de Queensboro Bridge. Daar mag geen publiek staan, maar als je dan Manhattan indraait dan kom je in een zee van lawaai. Amerikanen die helemaal uit hun dak gaan en je de indruk geven dat ze alleen voor jou staan te juichen. Dat is overigens het punt waar de meeste high-five's gegeven worden. Vanaf dat moment loop je op 1st Avenue die zich kenmerkt door heel lang te zijn en veel vals plat te herbergen. Daar merk je dan ook dat je de afstand nadert die je als maximale afstand in de voorbereiding hebt gelopen (de 30 km). Aan het eind ga je via een brug de Bronx in, waar je slechts 1.5 mile loopt om via de Madison Avenue Bridge weer Manhattan in te lopen. Dat was een punt waar ik problemen kreeg, waarschijnlijk toch omdat ik niet voldoende had gedronken. terwijl ik daar zelf eerst anders over dacht. Mijn linker hamstring vertoonde een zodanige kramp dat ik werkelijk geen stap verder kon. Na wat strekken en massage (een vriendelijke medeloopster, die hulp bood) kon ik mijn weg verder vervolgen. De grens van 4 uur, waar ik tijdens het lopen stiekem op had gehoopt, zat er niet meer in. Maar goed mijn uitgangspunt was binnen de 4 uur en dertig minuten, dus dat moest wel lukken. Het laatste stuk is een van de mooie "kippenvelmomenten". Rijen dik staan de mensen langs de kant en je merkt onder de lopers ook een stemming van we gaan het halen, we hebben het geflikt. Bij het binnenlopen van Central Park, wachten nog een paar vervelende heuveltjes, maar door het publiek heb je daar geen last meer van. En daar verschijnt dan eindelijk de finish in beeld. Gelukkig kon ik Marianne net voor de finish nog ontdekken tussen het publiek en met haar dat mooie moment delen van het volbrengen van de marathon van New York. Mijn eindtijd was 4 uur 9 minuten en 55 seconden. Ik was en ben een tevreden mens, vooral ook omdat ik door mijn prestatie een bedrag bij elkaar gelopen heb van bijna 11.000 euro. En dat kon alleen doordat jullie bereid waren mij te sponsoren. Niet alleen ik maar de hele RC Purmerend, willen jullie hiervoor hartelijk danken en wij kunnen hierdoor een tweetal projecten ondersteunen met ons doel:

Veilig Drinkwater voor iedere Wereldburger.

Mag ik diegene vragen die hun bijdrage nog niet hebben overgemaakt om het bedrag over te maken op rekeningnummer 10.42.25.378 t.n.v. Stichting Community Service Rotary Club Purmerend. Indien je een nota nodig hebt, laat mij dat dan even weten. Wij zullen zo snel mogelijk voor toezending zorgen.

Nogmaals hartelijk dank. In de komende tijd zullen we jullie op de hoogte houden van het welslagen van deze actie.

Bijgaand vinden jullie nog wat foto's van de marathon. Tevens kan je er nog een aantal bekijken op de volgende site http://www.ingnycmarathonphotos.com . Typ mijn startnummer (25795) in en je kan zien dat ik blijkbaar toch wel wat heb afgezien.

Match found.