© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Bericht uit Suriname

Bericht uit Suriname

De Rotary District Governor (d7030): Dunstan Barrow,

Heeft symbolisch de contactsleutels van een KIA-bestelbus overhandigd aan F. Brewster-Liesdek, voorzitter van de stichting Surflandria, in aanwezigheid van Siegfried Markiet, President Rotary Club Paramaribo Central en tal van genodigden.

De auteur en voorzitter van de stichting Surflandria Nederland, Cynthia McLeod, ging kort in op het ontstaan en doel van de stichting. Surflandria heeft als doel het verlenen van materiële en immateriële hulp en bijstand aan noodlijdende groepen in Suriname. Surflandria is de enige instantie die het vanaf 1994 heeft volgehouden (en nog steeds) om driemaal per week een warme maaltijd aan te bieden aan ongeveer 800 kinderen, verspreid over 12 scholen, 3 crèches en 1 kindertehuis.

Volgens McLeod gebeurt dit zonder subsidie van een overheidsinstantie in Suriname of Nederland. De stichting krijgt haar financiën van verschillende donateurs. McLeod . vertelde dat de gelden die zij ontvangt voor het verzorgen van lezingen, ook bestemd zijn voor Surflandria.

Zo werd ze uitgenodigd door Rotary Purmerend voor het verzorgen van een lezing. Aan deze . lezing was een veiling verbonden die 'heel wat geld heeft opgebracht.

Dit geld was het begin kapitaal voor deze splinternieuwe bus. De Rotary's Purmerend, Paramaribo Central, District 1580'" en International, hebben toen de koppen bij elkaar gestoken met als resultaat de aanschaf van deze bus ten behoeve van Surflandria. Zowel Brewster-Liesdek als McLeod bedankten de Rotary's voor deze schenking. De schenking van de bus is bedoeld om de distributie van maaltijden effectiever te doen geschieden.

Widjai Ganesh