© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Zomercarrousel (2) 2014 bij RC. Amsterdam- Landsmeer

TEXT KEES ERKAMP & FOTO JAAP BOS

Lokatie: Q-Home van Beekstraat te Landsmeer, een prachtige locatie, zeker in combinatie met het mooie zomerweer. De voorzitter van RC. Amsterdam-Landsmeer Hannie Koster heet ons welkom.

IMG_9230.JPG

IMG_9221.JPGOp deze dag van Nationale rouw staan we stil bij het verongelukken van het toestel van Malaysian Airways, de MH17 waarbij alle 298 inzittenden zijn omgekomen waaronder 195 Nederlanders. Hannie leest ons een gedicht voor om de gevoelens van deze tragedie te verwoorden.

Ook wordt het Nazomeravond Concert dat op 27 september aanstaande voor het 2e achtereenvolgende jaar ten bate van het gehandicapte kind in de Grote Kerk van Monnickendam wordt gehouden, onder de aandacht gebracht. Vorig jaar zijn er 300 kaarten verkocht, en er zijn 500 beschikbaar, dus werk aan de winkel. Wij hebben ieders hulp hard nodig voor de kaartverkoop, kaarten zijn verkrijgbaar bij de eigen RC club en kosten €22,50 pp.

Het wordt deze carrouselavond een uniek programma met een presentatie/-demonstratie uitgevoerd door Mirjam Rietberg, harpiste.

Mirjam Rietberg.gif

Voor herhaling refresh

Ze heeft hiervoor meerdere harpen meegenomen Gedurende 3 kwartier horen we de zo herkenbare, sprankelende muziek en de uitleg die bij de gebruikte harp en muziek hoort.

Het is een prachtig instrument en we luisteren bijna ademloos naar het fraaie spel wat ze ten gehore brengt. Je dwaalt bijna ongewild af naar een andere wereld en keert weer terug als de laatste noot oplost in de wind. Een enthousiaste vrouw, afgestudeerd aan het conservatorium in Amsterdam. Kijk maar eens op www.mirjamrietberg.com

Na dit bijzondere mini-concert en nog wat vragen aan Mirjam wordt het formidabele warm- en koud buffet geopend.

IMG_9229.JPGHet werd een gezellig samenzijn, tegen de natuur van het Ilperveld aan, een onbeperkte hoeveelheid wijn en volop chillen in de loungehoek. Ach, wat kan een mens zich meer wensen? De avond wordt afgesloten met een kop koffie of thee en een ieder keert tevreden huiswaarts.

Het was een mooie avond die wat speciaals te bieden had; als je er niet bij kon zijn heb je zeker wat gemist. Het was een voorrecht om dit te mogen meemaken!

Met dank aan RC. Amsterdam-Landsmeer. Op naar de volgende carrousel !