© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Fietspuzzeltocht 2017

Img_1679 slide.jpg

17 SEPTEMBER -2017

Tekst: CvO. / foto: ???

IMG-20170918-WA0002 - kopie.jpgHet is vroeg in de morgen op vrijdag 15 september en Henk heeft het niet. Moet de fietstocht nu doorgaan of niet. De weergoden voorspellen n.l. voor 17 september plaatselijke buien in de middag voor Noord-Holland. Henk hakt de knoop door, ondanks het onzekere weer:. "it giet oan"

!cid_F111039D-8B6B-4480-B5DF-2153D6FE9903.jpgDus verzamelen de fietsers zich zondag de zeventiende in Brasserie De Moriaan in Warmenhuizen: start- en finishplaats. Na koffie en vaak met appelgebak komt de start in zicht. Henk neemt nog even de spelregels met ons door. Buiten schijnt de zon en de eerste fietsers vertrekken onder leiding van Starter Aupers naar hun eerste puzzelopdracht. De rest volgt daarna.

Voorzijde-gedicht-Geestmerambacht-foto-1.jpgNa een rondje Warmenhuizen langs de twee Ursulakerken (Protestant en katholiek) met natuurlijk een aantal vragen daarover gaat de tocht zuidwaarts. We fietsen door prachtig landschap met de zon in ons gezicht door het land van de voormalige Friezen, komen nog een sluisdeur in het landschap tegen en komen dan in het land van Jacob van Reenen, voormalig burgemeester van Bergen.

We naderen het mooie Bergen en zien al de fraaie en dure landhuizen.

Langs de Eeuwige Laan en Kranenburg komen we in het centrum met de ruïnekerk. We lopen nog een rondje om de kerk met de nodige vragen en strijken dan neer op het terras van Loetje alwaar Rotarian Aupers, vaste controleur van de fietstocht, nog een paar vragen voor ons heeft.

IMG-20170917-WA0001.jpgTijdens een heerlijke lunch laven we ons nog steeds aan de zon, die ononderbroken op ons blijft schijnen.

We vervolgen onze tocht kriskras door Bergen. Ook nu weer mooie lanen, veel bomen en prachtige huizen. Soms met 4 pilaren, maar Henk vraagt dan naar een huis met wel 3 pilaren, grapje.

We rijden nu weer naar het noorden richting Schoorl. Nu ander prachtig landschap namelijk duin en bos. Bij het Buitencentrum onderweg de moeilijkste vraag: Wie maken daar het verschil. Het antwoord was te lezen op de deur, die helaas openstond, waardoor weinigen de vraag goed hebben beantwoord. Een voor de hand liggend antwoord overigens, namelijk de vrijwilligers.

De tocht gaat verder via Schoorl en Schoorldam weer richting Warmenhuizen. Nu verzamelen de wolken om ons heen zich soms tot donkere plekken, maar boven onze hoofden blijft het licht en er valt geen druppel. We naderen onze finishplaats waar Henk al druk aan het tellen is en Paula nog 2 vragen voor ons heeft. Net nadat alle fietsers binnen zijn barst buiten de regen los. Hoe is het mogelijk.

IMG-20170917-WA0005.jpgWinnaars zijn Jan en Henriette de Luy, zwager en zuster van Mieke. Een mooie tweede plaats is voor Annelie en Monique. Echter iedere deelnemer wint een prijs. Eigenlijk 2 prijzen namelijk ook nog een prachtige fietstocht door een mooi deel van onze provincie met zorg uitgezocht en gepland door Henk en natuurlijk met de zon.

Er vergeet de opbrengst, inclusief een bijdrage van een gulle sponsor, bijna € 600.- voor het goede doel, watertanks, niet.

Een deel van de deelnemers doet zich na afloop nog tegoed aan een voortreffelijk diner.

Een klein minpuntje; Jammer dat er van de oorspronkelijke 45 aanmeldingen uiteindelijk maar 27 overbleven.

Henk, heel veel dank.