© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Bezoek Erfurt 27, 28 en 29 april ’07!!!

Foto’s, bezoek contactclub Erfurt-Kreamerbreucke

erfurt-kraemerbruecke.de

Bezoek van contactclub Erfurt-Kraemerbrücke 27-28-29 april 2007

MT

Ja, dat zat goed in elkaar. De inspanningen van Kees Oudewortel, Jan Lucas Ket, Cor van Otterloo en Frans Wisman werden rijkelijk beloond met een oprecht ‘dankeschön’ van onze 19 Duitse gasten. Ondanks dat de inbreng van onze eigen leden (wederom) zeer matig te noemen was, is door Kees c.s. een prima programma in elkaar geschlüsseld: vrijdagavond een gezellige ontvangst in de lounge van Hotel De Rijper Eilanden. Een prima plek, zeer ruim en toch een sfeervolle spot om een buffet te nuttigen. Ieder had zich gehouden aan de jasje-dasje dresscode en toen ieder zijn of haar gemengde plekje aan tafel had gevonden was het Franzl Wisman die een keurige ontvangstspeech ten gehore bracht. Fonetisch voorgelezen maar dat heeft niemand gemerkt, zo goed ging het hem af! De Erfurter voorzitter bleef niet achter met een tekst uit z’n hoofd en wij mochten een CD ontvangen van het Thüringer Jeugdorkest.

Er werd lüstig op los geköveld, deze avond en met handen en voeten en een beetje wiederholung en begrip kom je een heel eind. Niks moeilijks aan. Jan Lucas presenteerde deze avond (met Cor achter de knoppen) het ontstaan der Lage Landen en dan voornamelijk het Noordhollandse en het Purmerendse. Met de wandelstok van Leen’s vrouw als aanwijsstok werd één en ander verduidelijkt. Goed voorbereid JL! Rond de klok van 23.00 uur werd het samenzijn besloten en konden de vermoeide Erfurters hun nette kamers opzoeken.

Op de zaterdag hadden onze gasten op verzoek een vrije dag voor zichzelf gepland: de meeste togen richting Amsterdam, gemakkelijk te bereiken: lopend naar de bushalte in De Rijp en in één ruk naar de Prins Hendrikkade, midden in de bruisende hoofdstad. Aldaar vermaakte men zich uitstekend middels een stadswandeling langs de bekende plekken in het centrum.

Enkele gasten waren met Jan Lucas en Cor op excursie naar respectievelijk het Waterlandziekenhuis en de apotheek gegaan en tevens waren er gelukkigen die met Hans en zijn vrouw een heerlijke zeiltocht (volop zon en zat wind) op het IJsselmeer mochten beleven.

Des avonds arriveerden de gasten met de bekende antieke bus van hoteleigenaar Mart Leek vanuit De Rijp bij Concordia waar wij in een ‘knusse’ sfeer van een mediterraans buffet konden genieten. Er werd een DVD over onze stad en dan vooral de Koemarkt getoond en men kon daarna nog een kort bezoek aan het uitgaansleven op die markt beleven, want tegen twaalven stond de bus weer klaar om de gasten naar De Rijp te brengen.

Zondagochtend om 10 uur komt zwager Willem Ooms met de vrachtwagen met (veel te veel, want er waren al gasten naar Die Heimat vertrokken) huurfietsen voorrijden op het parkeerterrein aan de Purmersteenweg, vanwaar de Stadsfahrradtour zal anfangen. Uitgeplozen door Cor gaan wij kruip-door-sluip-door zigzaggend door oud, nieuwer en nieuwst Purmerend.

Bijna geen wijk wordt overgeslagen en zo af en toe wordt stilgestaan om enige uitleg te geven. Met een uitloop van een klein uur arriveren wij op het terras van Concordia alwaar het weekend om circa 13.00 uur wordt besloten met koffie en taart.

Het was gezellig, het was een leuk programma en vooral plezierig om er bij te zijn. Waarde clubgenoten van het organisatiecommittee: Chapeau. Ook namens jullie verslaggever.

Zie de foto’s in de slide-show (met dank aan Cor)

(The photos will come up automatically - no clicking required)