© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Lezing Ket in Dar es Salaam

Dar es Salaam, 22 September 2015

Vanmiddag is er iets bijzonders gebeurd.

hb.jpgIn Dar es Salaam heeft de vorige Rotary gouverneur ter plaatse, Harish Bhatt, in mijn plaats een rede gehouden op een medisch congres over de rol van Rotary in preconceptiezorg.

Je weet waarschijnlijk dat ik voorzitter ben van de nieuwe Rotarian Action Group Healthy Pregnancies / Healthy Children. Die RAG breiden we over de wereld uit.

Een RAG is een formele groep binnen Rotary International die Rotaryclubs en districten over de hele wereld stimuleert en ondersteunt op een focusgebied van de Rotary Foundation. Wij richten ons op de zorg voor moeder en kind en op preventie en behandeling van ziekten. We proberen vooral preventieve projecten te bevorderen, speciaal preconceptiezorg. 

Organisatorische details van onze RAG HP/HC staan in de eerste nieuwsbrief RAGtime (mogelijk ken je die al) en op de website.

Preconceptiezorg past zo goed bij Rotary omdat het niet alleen gaat om geneeskundige aspecten (genetica, intoxicaties, foliumzuur, medicatie, voedingstoestand, chronische ziekten) maar daarnaast om veiligheid, hygiene, life-style, sociaal-economische en arbeidsomstandigheden, voorlichting, educatie. Op al deze gebieden heeft Rotary veel te bieden. We krijgen daarom ook belangstelling en aanmeldingen van niet direct medische professionals. Het is juist deze diversiteit die Rotary boeiend en waardevol maakt.

IMG_3082.JPG.

De lezing geeft goed aan wat de bedoeling is,

hier de URL. naar een prachtig pdf:

.

Jan Lucas Ket, pediatrician (retired) 

PDG District 1580 RI, RAG HP/HC chair

.

P.S. Klik ook op de URL's in de tekst