© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

NL doet!

NL DOET! EN ROTARY DOET MEE. 11-03-'17

Tekst / foto: MT

Met 8 m/v sterk was onze club van de partij tijdens de zaterdag 11 maart georganiseerde, landelijke NL Doet! actie van het Oranjefonds. In de Purmerendse wijk Wheermolen, tegenover het Makadocentrum wilde wijkvereniging de Vijfmaster graag een grote strook prikkelbosjes, die er sinds de aanleg in 1970 staan, verwijderd hebben en laten vervangen door een lage beukenhaag plus vaste planten die vlinders en bijen moeten gaan aantrekken.

IMG_5340.JPG

 

IMG_5328.JPGIMG_5324.JPGInitiatiefnemers de gebroeders Coen en Menno Lageveen, zeer maatschappelijk betrokken in de wijk, van het gelijknamige hoveniersbedrijf zetten zwaar geschut in met vrachtwagen-met-kraan en een minihapper om de akelige bosje te verwijderen: een vrachtwagen vol, naar zeggen 8 ton groenafval.

Vorig jaar was er ook al een NL Doet! activiteit geweest, toen hebben medewerkers van de Lidl handjes aangeboden en is een eerste rand al verwijderd en opnieuw ingeplant. In de stroken rondom het speelveld was een enorme ophoping van dorre bladeren, afkomstig van de grote boom die nabij het veldje heel triomfantelijk staat te wezen.

IMG_5327.JPGDoor ghostbuster Ron Kooi, getooid met bladblazer aan het lijf, werd het gehele terrein tot het laatste blaadje schoongeblazen!

IMG_5335.JPGHalverwege de klus werden wij voorzien van soep, drank en broodjes, verzorgd door Lageveen catering (dochter Amber bedient ons ook veelal bij Van der Valk). Wethouder Mario Hegger hield terloops een oogje in het zeil.

De kosten van deze activiteit worden opgebracht en ondersteund door de:. Gemeente Purmerend, Oranjefonds en de Buurtvereniging.

Om even na 14.00 uur was de grote groenmetamorfose geklaard en konden wij terugkijken op een succesvolle hands-on klus. Graag gedaan!

Na de succesvolle vocationalavond van dinsdag jongstleden, alweer een èchte Rotaryactiviteit vol fellowship!