© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Summercamp 2017

ROTARY SUMMERCAMP 2016-2017 TOP OF HOLLAND.

Cor van Otterloo, vz Rotary regio Waterland.

Elke twee jaar organiseren de zes Rotaryclubs van de regio Waterland een Summercamp.

Zomerkampen van Rotary worden landelijk georganiseerd. Jongeren van all over the world kunnen inschrijven voor een verblijf in Nederland meestal gedurende 2 weken. De ene week zijn de jongeren onder de hoede van Rotaryclub X en de tweede week zorg Rotaryclub Y voor programma en onderkomen. Bijzonder is dat deze jongeren logeren bij clubleden en dat de Rotaryclubs zorgen voor een aantrekkelijk programma.

Redelijk uniek is dat dit sinds jaar en dag in onze regio een gezamenlijke activiteit is, waarbij ook Rotaract wordt betrokken. Elke RC+ Rotaract zorgt dat een programmadag wordt ingevuld.

Dit jaar of eigenlijk vorig jaar in Rotarytermen bleven bij de landelijke matching van clubs in Den Bosch 3 Clubs over namelijk RC Uithuizen-Het Hoge Land, RC Groningen-Noord en de 6 RC’s van de regio Waterland. Rond het thema water is een gezamenlijk programma georganiseerd met als titel Top of Holland.

Het is een geweldig succes geworden. De samenwerking tussen de jeugdvoorzitters van de 6 RC’s in onze regio en Rotaract onder leiding van de bezielende leiding van Gideon Roos van RC Monnickendam was zoals je je dat voorstelt van samenwerken: Goed voorbereid, flexibel, en inventief.

Nadat alle jongeren op 29 mei door hun gastouders waren opgehaald van Schiphol, zijn zij “s-avonds ontvangen in Hotel Purmerend en leidde de eerste kennismaking al snel tot de vorming van een prettige groep. Dat is in de dagen daarna alleen maar verder versterkt.

Vrijdag zorgde RC Monnickendam voor verdere teambuiding door het bouwen van vlotten en een vaartocht over het IJsselmeer. Weidevenne is met ze naar Amsterdam getrokken met een IPad kennismakingstocht. Zondag trok Rotaract met RC Purmerend Waterland naar het strand van Castricum.

DSC04690.JPGMaandag zorgde RC Purmerend voor kennismaking met de Beemster waterzuivering, de Purmerendse waternood van 1916, een foto in Volendams kostuum en vaderlands pannenkoeken bakken in de tuin bij Bart Tishauser. zie de foto's

Dinsdag was Landsmeer aan de beurt opnieuw met Amsterdam en de Amsterdam Tower. Tenslotte zorgde RC Purmerend Polderland voor de prachtige slotdag in Waterland met een bezoek aan een tulpenbollenkweker, een boottocht door de Eilandspolder, een bezoek aan de Zaanse Schans, afgesloten met een gezellige BBQ bij Mary en Gerard Lankelma, waarbij ook de Rotarians uit Groningen aanwezig waren om onze jonge gasten mee te nemen naar Groningen.

Ook daar hebben RC Groningen-Noord en RC Uithuizen- Het Hoge Land gezorgd voor een geweldig mooi programma met water als thema. Uiteraard wadlopen, varen met speedboten door de Eemshaven, bezoek aan Schiermonnikoog, de stad Groningen en nog veel meer.

Op zaterdag 15 juli kwam er een einde aan dit zomerkamp met een geweldig georganiseerde BBQ in Zuidbroek, waarvoor ook de deelnemers uit Waterland waren uitgenodigd. Die deelname bleef helaas beperkt tot maar twee vertegenwoordigers, die ook zorgden voor het transport voor de zeer vroege vertrekkers naar Schiphol. Het afscheid van de jongeren was intens met de nodige tranen en hugs.

Rest een gevoel van tevredenheid dat zonder enig probleem in een soepele samenwerking tussen Rotaryleden dit moois kon ontstaan. Voorzitter Ger de Bruin van RC Groningen-Noord verwoordde dit goed in de wens dat dit mag leiden tot meer begrip en verbondenheid in de wereld.

En natuurlijk dankbaarheid naar allen, die hiervoor de handen uit de mouwen hebben gestoken.

Dank jullie wel.