© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Zomercarrousel 2018 bij . . .

Kop 18-19.png

PURMEREND WEIDEVENNE. 7 AUG. 2018

Tekst: HA / foto: JB 

Image2.jpg

Voorzitter Frank van Batenburg heet ons hartelijk welkom in de warme zaal van het Burggolfhotel. Buiten, waar de BBQ maaltijd wordt bereid, is het nog warmer, ruim 30 graden en sommige mannen verschijnen in korte broek.

Oké, sommige mannen hebben er de benen voor, zullen we maar zeggen….IMG_6445.JPG

Bij de intake hebben we lootjes mogen kopen die alles te maken hebben met het kerstpakkettenplan van de club Weidevenne. Daarover later.

Frank is door verschillende mensen gezien op (foto’s van) de Rotaryboot tijdens de Canal Pride, de feestelijke slotmanifestatie van afgelopen zaterdag in Amsterdam, na een week vol activiteiten met de volle aandacht voor de LHGBT+ -gemeenschap. Mooi is, aldus Frank, dat bij alles wat je ervan kunt denken, Rotary hierbij een statement maakt zodat we het erover kunnen hebben.

IMG_6454.JPGCarola de Ruijter wil samen met andere Rotaryclubs uit de regio de kerstpakketten een nieuwe wending geven. Zij stelt voor om aan het bedrijfsleven pakketten te verkopen, waarbij wij de financiële ruimte krijgen pakketten weg te geven. Het idee komt uit de koker van Rotaryclub Bergen onder het motto: do good, feel good. Carola wil van 300 naar 500 pakketten; als alle clubs in de regio meedoen, ruim 80 pakketten per club. En alles bio en zelf inpakken want de gezellige activiteit is op zich ook belangrijk. Hoe het precies zit ontgaat uw notulist ten dele (eindredacteur ook, MT); laten we maar afwachten wat we van Henk Velink, die voor onze club in de community-organisatie zit, te horen krijgen! Vervolgens worden drie ‘bedrijfskerstpakketten’ verloot.

IMG_6461.JPGIMG_6458.JPGEvenals vorige week maakt de Rotaryclub Landsmeer ons warm om allemaal te komen naar de zomercarroussel op woensdag 22 augustus naar de Krijtmolen aan het Noordhollands Kanaal, vooral omdat het vorig jaar niet helemaal goed ging bij club Landsmeer.

Dick Rijser, die weer voorzitter is van de Rotaryclub Purmerend-Waterland, besluit in opvolging van de traditie Lankelma de carroussel op woensdag 29 augustus met een BBQ bij hem thuis aan de Nekkerweg 32. Komt allen.

IMG_6463.JPGPeter Poel, die zo’n 20 jaar nodig heeft om een nieuwe tulpenbol op de benen te zetten, betreurt het dat men, op basis van een Europese wet van heel lang geleden in het wijze Europa heeft besloten, dat genetisch ingrijpen in gewassen (stukje DNA eruit en een ander stukje erin) strikt verboden blijft. Peter wordt daar nog net niet emotioneel van en is duidelijk niet blij. Een gemiste kans, volgens Peter. In Amerika en China gaan ze gewoon hun gang…

Nu gaan we speed-daten. Twee tafelgenoten, liefst van verschillende Rotaryclubs, proberen erachter te komen wat hij/zij nog niet van de ander weet. Of zoiets. Uw notulist en de clubgenoot, die toevallig naast hem zat, hebben daar best veel energie in gestoken. Best gezellig en leerzaam.