© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Zomercarrousel (6) bij RC Purmerend-Polderland

Zomercarrousel nr. 6

TEXT CYNTHIA LIM & FOTO JAAP BOS

IMG_9598.JPG

De voorzitter van RC Polderland, Jean Marc ter Riet, heet ons van harte welkom op het landgoed van de familie Lankelma, waar zoals elk jaar de afsluiting plaatsvindt van de zomercarrousel. Alhoewel, zomer? Met zoveel hemelwater voelde het wel anders aan… Gelukkig hielden de tenten ons goed droog.

IMG_9608.JPG

Velen zagen elkaar weer na lange tijd en hadden veel bij te praten.

IMG_9623.JPGIMG_9626.JPGIMG_9655.JPGIMG_9625.JPG

De barbecue deed zijn werk voortreffelijk, de bar was goed voorzien. Voor de inwendige mens werd zeer goed gezorgd!

IMG_9616.JPG

IMG_9643.JPGDaarnaast werd ook wijn geschonken, in het kader van een proeverij. Doel van de opbrengst van de wijnverkoop was een project in Ghana, aanschaf van (multifunctionele) bamboestengels.

De voorzitter koppelde ons terug dat de opbrengst van het Rad van Fortuin tijdens de bbq van vorig jaar, ten bate van het weeshuis van tante Lottie in Suriname, inmiddels goed gebruikt is. Het weeshuis staat er nu, en er wordt druk aan de inrichting gewerkt.

Zoals gebruikelijk was er ook nu weer een loterij met leuke prijzen.

IMG_9613.JPG

Henk Velink roept ons allen (opnieuw) op om met zoveel mogelijk vrienden en familie mee te fietsen op 31 augustus. Deze keer is het vertrekpunt in Broek in Waterland. De opbrengst zal gaan naar het project Watertanks in Nakuru.

Kortom, ondanks het slechte weer was het een gezellig en warm samenzijn. De avond werd afgesloten met bloemen en een dikke kus voor gastvrouw Mary Lankelma en de vrouw van de kok.

IMG_8254.JPG

De verloting tbv van het Bamboe project Barbarugo in Ghana met als doel grond erosie tegen te gaan, werkgelegenheid te creëren en grondstoffen voor brandstof, bouwmateriaal en kleding te genereren, bracht € 697 op . IJsbrand deed er nog € 500 bij.

Willem Friso Dekker en Saskia Juffermans reikten de prijzen uit.

IMG_9636.JPG IMG_9640.JPG