© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Bezoek Gouverneur

Verslag clubavond 25 nov. 2014

TEXT: COR van OTTERLOO / FOTO: JAAP BOS

Welkom

Voorzitter Hans de Boer heet allen welkom en in het bijzonder DG Willem van der Mark, die vanavond onze gast is.

3-minuten praatjes

Jaap Bos: 12 jarig buurmeisje en turnster Sanna won met haar team Turnz Amsterdam Gymnastics, het Nederlands Teamkampioenschap http://turnz.nl/

collage 3.jpgKees Erkamp: De inkoop van de kerstpakketten is gedaan door ‘Marianne T’. Inpakken op 11 december a.s.

Miep Boerkamp: Zondag 30 november 14 uur in de Taborkerk: Purmerends Gemengd Koor met Dido & Aeneas (Purcell). Soliste: Charlotte Margiono.

Kees Oudewortel: De Rabo Rotary SantaRun komt er weer aan op 20 december. Medewerking gevraagd op die ochtend (8-14 uur). Er wordt geflyerd in kerstmannenpak door RC Purmerend Waterland op zaterdag 29 november van 12-15 uur. Onze RC wil zaterdag 12 december gaan flyeren dezelfde tijd: deelnemers gevraagd.

Bart Tishauser: Voor het derde jaar werd in het WOK-restaurant op de Koemarkt een gezinsuitje georganiseerd voor gezinnen die nooit uit eten kunnen gaan, georganiseerd door Caritas.

Dorèthy van den Heuvel vertelt trots dat zij namens haar partij als nummer 3 op de lijst staat voor de Hoogheemraadschapsverkiezingen, die volgend voorjaar aan de orde zijn. Voorts is dit haar laatste aanwezigheid dit jaar want ze vertrekt spoedig naar de Verenigde Staten (California) alwaar haar enige en mooie, 24-jarige dochter een half jaar doorbrengt. Getweeën zullen zij al ‘camperend’ de regio gaan verkennen.

Bart Kaasbergen viert zijn verjaardag en maakt onze RC weer een jaartje ouder. Wij zingen hem toe en heffen het glas.

IMG_2696.JPGIMG_2693.JPGMusic in Me

.

Peggy Rolvink laat een geweldig muzikaal optreden van haar dochter Bregje zien en horen.

.

Light up Rotary

Onze gouverneur houdt niet van wollige lange betogen over onduidelijke onderwerpen. Zijn credo is: Wees duidelijk en laat zien wat je doet. Wij weten het wel maar de wereld om ons heen niet. Hij begint zijn geanimeerd betoog met de vraag aan een aantal van ons: Waarom ben je lid van Rotary geworden? Voor de meesten geldt dat ze zich aangesproken voelen door het ideëel appel samengevat in Beschikbaar, Betrokken en Betrouwbaar.

Het beeld dat er van Rotary is klopt niet met de werkelijkheid en dat moet veranderen door communicatie met iedereen om ons heen gebruikmakend van alle beschikbare middelen met name de sociale media als de communicatieapps, facebook en twitter.

Willem.gifDe gouverneur prijst de website van RC Purmerend: actueel en fraai om te zien. Hij ondersteunt het streven de handen meer uit de mouwen te steken met hands-on projecten.

Hij uit ook zijn zorgen. Waar staat RC Purmerend over 5 jaar? Is er beleid met name om de club vitaal te houden door aanvulling met nieuwe vooral jonge leden. Het blijft wat stil in de zaal. Hij pleit voor een dynamische en snelle(re) aanpak als het gaat om ledenwerving. Maak er geen ellenlange procedure van. Kijk of iemand past qua leeftijd en classificatie en geraakt is door Rotary. En zorg dan voor een goede begeleiding (minstens 1 jaar) en betrokkenheid door een nieuw lid direct mee te laten doen in de organisatie. Praat met elkaar en steun elkaar, dat zijn belangrijke elementen van Rotary.

Kijk ook naar Rotaract. Betrek ze meer bij de club en nodig ze periodiek uit. Het zijn potentiele nieuwe leden. Leeftijdsdiscussies zijn niet besteed aan onze gouverneur. Je bent Rotarylid voor je leven. Maar wel met inzet! Natuurlijk komt ook zijn thema “Kinderen en muziek” aan de orde.

Light up Rotary with music.

Hij nodigt ons uit een compilatie te maken van alle “Music in Me” bijdragen met steeds een statement bij elke bijdrage en dit te presenteren op de DisCon in het Zaantheater op 20 juni 2015. De Discon wordt een wervelend feest met veel muziek waarop we kunnen laten zien waartoe Rotary in staat is: Light up Rotary with music.

IMG_2669.JPG

Voorzitter Hans de Boer dankt Willem voor zijn enerverend verhaal en beëindigt daarmee een mooie bijeenkomst.