© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wintercarrousel 2016

Bij Rotaryclub Purmerend-Weidevenne op dinsdag 12 januari 2015.

Tekst: Hans Aupers / Foto's: Jaap Bos

IMG_6023.JPGDe bijeenkomst is vanavond bij club Purmerend-Weidevenne, in het kader van de Wintercarrousel. Maar deze eenmalige gebeurtenis heeft niets te maken met draaien dus uw notulist houdt het op een Waterlandse Rotary-Nieuwjaarsbijeenkomst.

Met partners, dat weer wel. Goed, we staan, hangen en zitten in/bij de bar in het Hampshire Golfhotel tot voorzitter Pieter Struijk, het woord neemt. Er zullen straks een zestal hapjes worden geserveerd die tezamen de maaltijd vormen. De bij de intake verstrekte plastic munt kunnen we aanwenden voor een gratis drankje, het overige betalen we zelf. Wel jammer. Onze eigen clubgenoten, sommigen met partners, die we al voor de derde keer achtereen begroeten, zijn zo te zien, behoorlijk present. Pieter kondigt een loterij aan met mooie prijzen.

IMG_6003.JPGIMG_6001.JPGIn sneltreinvaart, niet bij te benen waarvoor excuus, komen sprekers en spreeksters aan het woord. Allereerst de inkomend gouverneur Hetty Deinum, die deze bijeenkomst aangrijpt om zich voor te stellen. De PETS zo vertelt zij wordt hier gehouden, over twee maanden.

Vervolgens Rotaracters, die gevieren zijn gekomen en waarvan Jolanda Alblas vertelt over Valentijn Secret Boxes, die op 14 februari worden bezorgd; de opbrengst is voor de Hartstichting.

IMG_6010.JPGOnze bloedeigen Henk Velink, hij weer, pakt zijn momentje: niet alleen fietsen voor water, ook wijn voor water en nieuw: de WaterRally voor drinkwater- en sanitatieprojecten in Uganda, waar hij en Joop van Overbeek sterk bij betrokken zijn. De rally is op zondag 8 mei (moederdag?) aanstaande.

IMG_6012.JPGRia Rijser, Rotarian van club Monnickendam is tevens Innerwheeler. Zij wil het misverstand wegnemen dat Innerwheelers het theekransje van Rotary is en vertelt dat op 14 februari bij horecagelegenheid Pieterman in Volendam een brunch is met als thema laaggeletterdheid. Pieter Struijk kondigt tenslotte het nachtelijk golfen aan op 21 mei op deze lokatie, voor een goed doel.

.

Dan is het tijd te verkassen naar de grote zaal waar Dirk Groot ons op bevlogen wijze meeneemt in zijn strijd tegen zwerfvuil. Via allerlei acties waaronder zwerf flashmobs weet hij veel mensen mee te krijgen. Hoe het gevaar in elkaar zit dat, als dat zwerfvuil niet wordt opgepakt en geprikt, het deel gaat uitmaken van de plastic soep in onze oceanen, ontgaat uw notulist geheel. Het verbaast Dirk zelf ook dat als je wat gewoons doet, je wel in de krant komt. Vragen voor Dirk: zwerfinator@gmail.com

IMG_6040.JPG

Tot besluit van de avond vindt de trekking van de loterij plaats, de eerste winnaars zijn onze eigen Cor en Frans, met lootjes respectievelijk 856 en 857. De opbrengst is €  400,--. We gaan huiswaarts of zakken nog een tijdje door….

P.S. zie ook het verslag van Weidevenne