© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Bezoek aan de SG Gerrit Rietveld

Tekst: Hans de Weerd / Foto: Jaap Bos

IMG_0101.JPGTwintig Rotarians werden dinsdagmiddag 14 juni 2016 om 16.10 uur in de aula van de SG Gerrit Rietveld hartelijk welkom geheten door de directrice Catherine van Loo.

Ook aanwezig zijn de architecten Jan Rietvink en Frank van Baarsen.

IMG_0110.JPGJan Rietvink vertelt enthousiast hoe deze aula en de nieuw gebouwde VMBO-school tot stand zijn gekomen. De school vormt nu één campus met twee andere scholen van de PSG, Nelson Mandela en Gaudí. Deze drie scholen stonden aanvankelijk wel bij elkaar stonden op het terrein rondom, maar waren toch duidelijk van elkaar gescheiden. Nu is uitvoering gegeven aan het idee ze te verbinden via deze campus.

Het bouwproces waaraan ook de leerlingen hebben meegedacht is gestart in 2009. Er werd in 2010 een werkatelier ingericht en na de sloop van oude gebouwen is in 2015 dit nieuwe gebouw neergezet. De entree werd in 2016 in gebruik genomen. Helemaal afgerond is het project nog niet, maar het geheel maakt ook nu al een aantrekkelijke en dynamische indruk. Die aantrekkelijkheid zal nog groter worden als de hekken rondom het terrein overal zijn vervangen door water.

IMG_0107.JPG

De aula waar ons bezoek begint is de eigenlijke ontmoetingsplaats van de leerlingen van de verschillende scholen. De ruimte is ruim en licht en straalt een opgewekte sfeer uit.

Het lesgedeelte van dit nieuwe gebouw voldoet volledig aan de wens de leerlingen vooral via praktijkvakken te laten leren.

IMG_0128.JPGOnze rondleiding begon bij de afdeling Zorg en Welzijn met een werkelijke schoonheidssalon, een afdeling met ziekenhuisbedden en een gedeelte voor kinderverzorging.

Op de eerste verdieping zijn de lesruimtes van de afdeling Economie en de theorielokalen voor de afdeling Techniek. Vanuit deze theorielokalen hebben de leerlingen weer zicht op de werkplaatsen op de begane grond. De verschillende werkplaatsen zijn uitgerust voor elektrotechniek, bouwkunde, werktuigbouwkunde en autotechniek. We hebben alle gelegenheid alle ruimtes volop te bezichtigen.

Klik voor de < TERUGBLIK > aangevuld met foto's van architect Rietvink

IMG_0133 - kopie.jpgOm 17.40 uur bedankte Arlette Cabenda directrice Catherine van Loo voor de gastvrijheid en Jan Rietvink en Frank van Baarsen voor alle informatie.