© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wandelen voor Water

WANDELEN VOOR WATER, 11 MEI 2016

De leerlingen van basisschool de AkkerDijk liepen 6 kilometer met een rugtas met 6 liter water daarin. Zo kunnen zij ervaren wat leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen: gemiddeld 6 kilometer wandelen met 6 liter water.

Deze landelijke wandeling werd voor de achtste keer door Rotaryclub Purmerend gehouden. De leerlingen hebben zich laten sponsoren door familieleden. Met het opgehaalde sponsorgeld wordt een school in Ghana gesteund om (drink)water en sanitaire voorzieningen te verbeteren.

DE CREW werd vanaf 9 uur op basisschool de AkkerDijk verwelkomd door de schoolleiding met koffie en een homemade appelpunt van Miep en Monique. Heerlijk. Inmiddels hadden Kees en René per rijwiel de route uitgezet.

IMG_8937.jpgDe crew druppelde binnen en werd voorzien van een (voor ‘t eerst gebruikt?) fluor geel Rotary hesje.

Inmiddels vertrokken de kleintjes, eveneens met een gewicht aan water in de rugzakjes, maar minder dan 6 liter. Ook daar werd natuurlijk aandacht aan gegeven. Het was een vrolijke boel zie het enthousiasme bij:

Warming up.jpg

Nadat Joke de begeleiders de gebruiksaanwijzing had uitgelegd stroomde de speelplaats vol met de leerlingen van de hogere groepen, en vertrokken ze onder toezicht van een van onze clubleden.

Inmiddels had fotograaf Jaap de ideale strategische plekken op de route vastgesteld en reed mee op de elektrische fiets.

Halverwege de route, bij het openluchttheater in het Leeghwaterpark, werd de uitgifte van versnaperingen gerund door Joop ten K.

IMG_8988.JPGHet voelde best zwaar, die 6 kilo water.

IMG_8994.JPGDE VOORZITTER combineerde de wandeling met het regelen van belangrijke zaken.

DE DOKTER hoefde niet in aktie te komen en begeleidde gewoon.

Na zo’n 5 kwartier kwamen de eerste helden al binnenlopen, moe maar voldaan.

En lieten zich een sapje of appeltje goed smaken.

Een mooie tocht met prachtig weer.

De opbrengst zal nog even op zich laten wachten.

ZIE DE DIAPRESENTATIE HIERONDER

Dia's WvW.gif