© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Zomercarrousel 2015 nr.2

Bij Rc. "Purmerend", 14 juli 2015

Verslag: Maarten Tieman / foto: Jaap Bos

IMG_0185.JPGMet 5 volle tafels à 10 personen was de serrezaal bij Van der Valk opperbest gevuld op de avond dat de waterlandse zomercarrousel bij onze club draaide.

Voorzitter Gerro de Boer stelde zich voor en verwelkomde het gezelschap.

IMG_0207.JPGJan Lucas Ket gaf een duidelijke uitleg hoe belangrijk de End Polio Now aktie is: nog slechts 30 poliogevallen dit jaar zijn geconstateerd. Nog nooit is dat cijfer zo laag geweest. En toch is er nog veel geld nodig dus brengt hij de Tulpenaktie onder de aandacht. De End Polio Now Tulp, zo heet-ie echt. Elke club heeft daar onlangs informatie en inschrijflijsten over ontvangen. Koop veel van die boxen á 25 bollen, prachtig verpakt en een leuke weggever voor € 15,00; het is weer eens iets anders dan wijn en van elke box gaat € 6,50 naar dit fantastisch goede doel!

(Na de carrousel zal bij onze club de bestellijst rondgaan, MT).

IMG_0194.JPGDe inschrijflijst voor onze Fietspuzzeltocht op zondag 23 augustus gaat de ronde, ondanks dat de startlocatie in Blokker (!) veel vragen oproept. Maar inmiddels staan er 30 deelnemers op de lijst vermeld.

Joop van Overbeek attendeert het gezelschap op de traditionele en aanstaande mosseltocht op woensdag 2 september. Noteer het in de agenda, poets je boot vast op en kijk of je zuidwester nog past!

IMG_0195.JPGVoorzitter Rob Putter van club Monnickendam doet een oproep om volgende week in grote getale naar Restaurant Spaander te komen. Dat is op dinsdag en die avond wordt de 6-delige televisieserie “Herrie in Spaander” (met Den Blijker en meneer Riemers) geëvalueerd met de Spaander crew.

Voorts staat zijn club 6 weken met een kraam op de vrijdagse visdagen te Monnickendam om mosselen te verkopen, uiteraard voor een goed doel. Kom eens buurten!

.

IMG_0210.JPGKaren Heerschop, sinds maart 2010 waarnemend burgemeester van de gemeente Zeevang is vanavond onze gast en vertelt over de lange weg die bewandeld moest worden om tot de aanstaande fusie, per 1 januari 2016, met de gemeente Edam-Volendam te komen.

Al jaren voor haar aanstelling werd er met regelmaat gediscussieerd over het versterken van de Zeevangse bestuurskracht dus zij viel er min of meer midden in. Er werden pilots uitgezet met diverse gemeenten in de omgeving en mevrouw Heerschop doorloopt met ons de vele facetten van de fusiegesprekken, plannen, dienstverlening, gevolgen (bijv. werknemers, automatisering), toekomstvisie (van aanpak),  die zij als bestuurder heeft meegemaakt.

De gemeenteraadsverkiezing in november dit jaar betekent dat de gekozen raad tot maart 2022 (!) op het pluche blijft. Er zullen 25 raadsleden en 5 wethouders gekozen gaan worden in de nieuwe gemeentelijke samenstelling met ca. 35.000 inwoners.

 Beide burgemeesters, met haar de heer Van Beek van Edam-Volendam, zullen worden ontslagen en het ligt voor de hand dat Van Beek vanaf 1 januari waarnemend zal worden totdat er eind 2016 definitief een 'Burrie' zal worden aangesteld. Wel is er nu reeds een gemeentesecretaris bekend en die gaat de komende maanden kwartiermaken, een stevige job.

Heerschop sluit niet uit dat er op langere termijn één grote waterlandse gemeente ontstaat, dus inclusief de huidige gemeente Waterland (Monnickendam, Ilpendam etc).

IMG_0218.JPGHaar inleiding riep nog enkele vragen op vanuit de zaal en er was voldoende tijd om die te laten beantwoorden.

Tegen 20.00 uur kon de geslaagde 2e carrousel worden stilgezet en werd mevrouw Heerschop bedankt met het bekende kistje wijn (geen tulpenbollen want die zijn nog niet beschikbaar).

Voor de overige snapshots zie de fotoalbum