© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Zomercarrousel 2015 nr.3

Bij Rc. "Monnickendam", 21 juli 2015

Verslag: Hans Aupers / foto: Jaap Bos

IMG_0285.JPGIn het kader van de zomercarrousel zijn we met ongeveer 12 clubleden vertegenwoordigd bij gastclub Monnickendam in Art Hotel Spaander in Volendam.

Voorzitter Rob Putter leidt in met een mededeling over de loterij voor het goede doel: waterfilters en watertanks, en de spreker van vanavond Joey Duin, telg van de familie Schilder die ons van alles gaat vertellen over de RTL-Tv-serie ‘Herrie in Hotel Spaander’.

IMG_0288.JPG10-Minutenspreker Taco van Lith heeft plannen om zijn positieve ervaringen met meezingprojecten in Amsterdamse woonzorgcentra te organiseren in Waterland. Hij wil daar alle 7 clubs bij betrekken. Daar is geld voor nodig en ook helpende handjes bij de gebeurtenissen zelf. Hij zal de clubs benaderen. Tevens deelt hij een flyer uit over een meezingproject tijdens Sail, binnenkort in Amsterdam. Uitvoering van het Groot Amsterdams Grachten Koor op het grote podium op Javaeiland op zaterdag 22 augustus, met 4 repetities vooraf in de Noorderkerk. Kosten 25 euro. Stuur een mail naar info@stichtingmuzikaalmokum.nl

IMG_0293.JPGPiet van Maurik van club Purmerend Waterland kondigt aan dat zijn club volgende week gastheer is bij Burggolf, golfclinic en barbeque vanaf half 7.

We eten kippendijen, kabeljauw of lasagna begeleid door een glas of wat. Een moment stilte voor contemplatie doen we maar niet want we zijn al begonnen met eten. Best leuk in de vertrouwde dinerzaal met uitzicht op de Gouwzee maar dan met een andere Rotaryclub. Of dat blijvend is voor de club Monnickendam blijft vooralsnog in het ongewisse. Wij hebben het aan onze tafel zo geregeld dat wij onder ons zijn met eigen clubgenoten inclusief de voorzitter. Dat is geloof ik niet de bedoeling want je moet mixen, maar ja, het kwam zo uit.

Tsja, en dan de spreker: Joey Duin, als ik het goed schrijf. Beroemd omdat hij een voormalig handballer is van Kras Volendam en in het Nederlands team speelde.

IMG_0311.JPG

Hij is nu art director en was betrokken, samen met neef Henny en de ooms Albert en Evert bij het TV-project ‘Herrie in Hotel Spaander’. Spaander heeft zich 3 jaar geleden losgemaakt van de Best Westernketen en greep de gelegenheid aan mee te werken aan een TV serie van RTL. Ja, en dan maandenlang cameraploegen over de vloer en er gebeuren dingen die je niet verwacht en ook wellicht niet afgesproken zijn. Over die familie die totaal geen horeca-ervaring heeft. Dat moet wel fout lopen. Heeft dat positief of negatief gewerkt? Hotel Spaander is iconisch genoeg om haar imago ook zonder een TV serie te kunnen neerzetten. Hoe dan ook een spannend en leuk verhaal. Uw verslaggever van dienst heeft er nog nooit iets van gezien op TV en dat is mogelijk jammer maar hoort bij mijn diepgewortelde haat m.b.t. RTL, SBS6, etc. Het kan mij allemaal gestolen worden.

IMG_0327.JPGDe loterij: het was bloot toeval dat Hans de Boer 3x in de prijzen viel, wat de loterij opbracht weet ik niet of heb ik niet gehoord. Vooral de dikke patatten met mayo waren erg lekker. Dat weet ik wel.

Zie de overige snapshots