© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Zomercarrousel 2015 nr.6

De Barbecue bij Rc. "Purmerend-Polderland", 11 aug, 2015

Tekst: Maarten Tieman / beeld: Jaap Bos

Met 28 deelnemers  was onze club goed vertegenwoordigd op de laatste carrousel 2015, in en rond Café Victoria, de nieuwe aanbouw op het buitengoed van Gerard, Mary en dochter Anne Lankelma in de Zuidoostbeemster. De overkapping boven de bar uit het oude restaurant van Spijkerman kwam van pas want er moest geschuild worden tegen een kort regenbuitje in het begin van de avond.

IMG_1086.JPGDiana Bakker pleegt in een soort duobaan met Marjolijn Tuyt de voorzittershamer van haar club te hanteren en trad nu als speakswoman op. Uiteraard waren er een aantal mededelingen en zij ving aan met het in de bloemen zetten van de gastheer en –vrouw, Elk jaar weer staan zij voor onze gezamenlijke clubs klaar om  de bbq naar hun buitengewone buitenplaatsje te halen. Op-en-top geregeld!

IMG_1073.JPGVervolgens een boeket voor de Chef de Cuisine Jaap Tromp en crew; het biggetje draaide weer lijdzaam en bruinbradend rond. Jullie verslaggever moet altijd even slikken als hij dat aanschouwt. Maar vervolgens: sausje erbij en smullen…

Er was een loterij waar je vooral ledlampjes kon winnen en er werden een zestal handmade vuurkorven geveild.

IMG_1081.JPGVoorts werd er gewezen op het in oktober (hopelijk jaarlijks terugkerend) te organiseren Company Cooking in P3 waar bedrijventeams voor 800 euro een 4-pits gasstel en een aanrecht tot hun beschikking krijgen en 200 culinaire porties dienen te produceren. Uiteraard met een opbrengst bestemd voor een goed doel.

Kleinschaliger van opzet is onze fietspuzzeltocht op 23 augustus aanstaande en ook dat kreeg kort de aandacht.

IMG_1100.JPGClub Weidevenne heeft een boekje laten vervaardigen met teksten van leden “Waarom JA zeggen als je gevraagd wordt”. Het eerste exemplaar werd door oud voorzitter (’14-’15) Carola de Ruijter overhandigd aan de oud-gouverneur. De boekjes zijn te koop voor 12 en een halve euro en dat geld komt ten goede aan het kind-en-muziekproject.

Helaas is het volgens oude traditie moeilijk om een gezelschap rotarians stil te krijgen als er mededelingen worden gedaan en zo was het ook deze avond, ondanks dat er gebruik werd gemaakt van een geluidsinstallatie. Zo verdwenen er enkele mededelingen ‘in de lucht’.

En toen de versterker op OFF ging was het tijd om de hongerige magen te gaan vullen van een overdadige dis; heerlijke homemade salads en lifecooking saté, ossehaasjes en varkensdijen vielen ons ten deel. Tel daarbij voldoende spiritualiën en zie daar een zwoele zomeravond vol van fellowship in de polder!

En (ja Hans Aupers, toch iets te vroeg huiswaarts gegaan…) een afsluitend dessert van ijs, slagroom en aardbeien!

Top Polderland, tot volgend jaar!

Zie voor de overige snapshots: onze fotalbum