© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wintercarrousel 2018

BIJEENKOMST, IN HET KADER VAN DE "WINTERCARROUSEL", BIJ HOTEL BURGGOLF, 16 JANUARI 2018.

 Tekst Hans Aupers / Foto's Jaap Bos

IMG_2674.JPGInkomend voorzitter Jeroen Ruitenbeek van de Rotary gastclub "Purmerend-Polderland" verwelkomt ons en in het bijzonder, gouverneur Hetty Deinum en inleider van vanavond Rolf Schrama.

IMG_2679.JPGHetty Deinum vertelt dat zij meermalen hier is geweest, altijd leuk en gezellig. Zij prijst de samenhorigheid in het realiseren van regionale projecten zoals de Cook-out, de kerstpakketten etc.

Er zijn vanavond ca. 70 leden aanwezig en zij meldt het verse internationale Rotarymotto voor 2018-19: ‘Be Inspired’ of ‘wees inspiratie’. Ze wenst ons een mooie avond.

We kunnen aanschuiven aan het winters buffet met stamppotten en raasdonders.

Na de maaltijd worden tot ieders verrassing Diana Bakker en haar partner Frits Boddeman de Paul Harris-speld met 3 , respectievelijk met 1 steentje opgespeld voor hun prestaties. Diana voor haar 14 Vlielandkampen en andere zaken en Frits voor zijn foto’s, website, instructies en andere broodnodige Rotarydingen.

IMG_2696.JPGIMG_5198.JPGIMG_2700.JPGIMG_2703.JPG

Het woord is aan Rolf Schrama.

IMG_2711.JPGHij worstelt zijn hele leven met wat hij wil en wat hij kan. In zijn geval is dat niet niks. Hij is geboren in De Rijp en zijn ego bleek te groot voor zijn lichaam.

Rolf heeft diastrofische dysplasie, een zeldzame vorm van dwerggroei. Hij is 1,25 meter lang en loopt moeizaam. Tegen de verwachtingen in doorliep hij de Mavo, Havo, studeerde aan de VU doctoraal Economie. Hij had een goedbetaalde baan in de financiële sector en toen zag hij het allemaal niet meer zitten. Ik kan meer, dacht Rolf en werd succesvol zeiler, nam deel aan de Paralympics van Rio. Doorzetting, talent en passie zijn de kernwaarden van Rolf die ons overtuigt met zijn inspirerend verhaal. Hij oogst het enthousiaste applaus.

De avond wordt besloten met een veiling en een loterij met fraaie prijzen. De opbrengst is voor de aanschaf van een zeilboot voor gehandicapte zeilers.

Zie de overige foto's van deze bijzondere meeting in ons fotoalbum