© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wintercarrousel 2017

BIJEENKOMST ROTARY 17 JANUARI 2017

Tekst: Hans Aupers / foto: Jaap Bos

IMG_4009.JPGOmdat wij dit jaar de wintercarrousel organiseren wordt de bijeenkomst in het Hampshire Burggolf Hotel geopend door onze eigen Hans de Weerd, die gastspreker Ron Koppies van Kopzorg verwelkomt en een 7-gangen diner aankondigt. Toe maar.

Dat onze club het voortouw neemt en heeft kun je zien aan het Committee van Ontvangst gevormd door Piet en Atti, die ons bekwaam afvinken.

IMG_4013.JPGVoorzitter van Rotaryclub Purmerend Waterland Gerrie Heijerman vraagt onze aandacht voor het feit dat haar clubgenoot Hans Surie op 30 december na een lang ziekbed is overleden. Op haar verzoek staan wij een minuut stil.

De maaltijd bestaande uit kleine bakjes met heerlijke inhoud komt vanzelf naar onze gezellige tafels.

IMG_4025.JPGWij gaan daarna naar de zaal waar eerst Willem Friso Dekker (RC Purmerend Polderland) ons vertelt dat hij zijn bestuur van de Voedselbank graag ziet aangevuld met twee bestuursleden. Spontaan aanmelden kan via dekkervisscher@zonnet.nl Wellicht ken je een geschikte kandidaat? Hoeft geen Rotarian te zijn!

IMG_4027.JPGGouverneur Hetty Deinum, evenals vorig jaar weer van de partij, benadrukt het nut van samenzijn van clubs en dat je samen meer kunt bereiken. Het district kan overigens meer mensen gebruiken, er is veel te doen. Al 5 jaar wordt de PETS hier in Burggolf georganiseerd maar de inkomend gouverneur heeft ervoor gekozen ditmaal in Haarlem bijeen te komen op 17 en 18 maart aanstaande. De Ryla is het weekend daarop, 24 en 25 maart. Thema: ethisch verantwoord bankieren.

IMG_4032.JPGOnze gast Ron Koppies wordt geïntroduceerd door Bart Tishauser. Ontwikkelingspsycholoog Ron komt snel op stoom als hij vertelt wat hij bereikt heeft in het Alkmaarse voor kinderen en ouders over opvoeding, ontwikkeling, oplossen van psychosociale problemen et cetera. Alles lukt Ron en hij wil meer. Hij houdt ons geruime tijd muisstil met zijn bevlogen verhaal.

IMG_4054.JPGRon wordt tenslotte gestopt door Bart, die opmerkt dat de aanpak van Ron wellicht ook in Purmerend of in onze regio zou kunnen werken. Ron wordt met twee flessen wijn bedankt door Hans de Weerd en dat betekent het einde van een mooie bijeenkomst. Naar mening van uw nederige verslaggever, die geacht wordt slechts een kale weergave van de bijeenkomst te leveren, een avond waar onze Rotaryclub laat zien heel goed in staat te zijn iets te organiseren dat een stukje groter is dan we gewend zijn. Daar kunnen we trots op zijn. Voor de fellows die er niet konden of wilden zijn is het jammer dat ze dit hebben gemist in de prima ambiance die Burggolf ons bood. Om te zien wat Ron Koppies en de zijnen allemaal doen in Alkmaar zou je nog eens kunnen kijken op www.kop-zorg.nl.

Hans de Weerd besluit de bijeenkomst om 21.00 uur of zoiets. Zie ook de fotoreportage