© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

De Johanneshof

VERSLAG 28 FEBRUARI 2017

Tekst: CvS / foto: JB

De voorzitter heet een ieder welkom en geeft meteen Arie-Jan het woord:

IMG_4749.JPGArie-Jan is jarig geweest en trakteert ons op een glas wijn. Tevens praat hij ons bij over zijn nieuwbouwplannen voor de nieuwe stal.

IMG_4756.JPGMaarten heeft contact gehad met Joop ten Klei, het gaat nog niet zo goed met hem, hij heeft veel pijn.

Namens vocational meldt hij dat er op woensdag 3 mei een bedrijfsbezoek gepland staat bij Rolan Robotics in Zwaag, we gaan eerst eten bij Brasserie d’ Oude Veiling en daarna krijgen we een rondleiding. Let op, de clubavond van 2 mei komt hierdoor te vervallen.

Na het eten is het tijd voor onze gast van vanavond Netty Rutz van de Johanneshof in Westbeemster.

IMG_4765.JPGDe Johanneshof is een pastorietuin met als doel mensen uit verschillende culturen deel te laten nemen in de maatschappij. Het idee is om samen te werken en een plek te creëren waar mensen zich gelukkig voelen en om samen te eten. Er is een moestuin, bloementuin en een boomgaard. De schoolkinderen van de Lourdesschool maken ook gebruik van de moestuin.

Twee keer per jaar is er een 12 wekelijks project waar migranten en vrouwen van het AZC zich voor kunnen inschrijven. Gedurende die periode wordt samen met een groep vrijwilligers de moestuin bewerkt en wordt van de groenten en fruit een maaltijd gekookt op open vuur. De rest van de oogst krijgen ze mee of wordt door de schoolkinderen verkocht.

IMG_4769.JPG

De tuin is voor iedereen toegankelijk, je kunt een plukabonnement kopen voor de bloementuin of de tuin bezoeken tijdens de Open Dag van de Beemster.

De afgelopen 5 jaar is er veel bereikt door samen te werken met de gemeente, buurtorganisaties en locale ondernemers.