© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Steenwerpers gooien voor het goede doel

Steenwerpers gooien voor het goede doel

Door: Frits Boddeman | 12/09/2010

Op zondag 12 september, tijdens de feestweek van Purmerend, organiseerde Stichting Serviceprojecten Tafelronde 60 Waterland weer het jaarlijkse Sopar Steenwerptoernooi. Meer dan 60 teams streden om de eeuwige roem. Hoewel met keien werd gegooid was de strijd zelf niet keihard; meedoen was belangrijker dan winnen. Zoals gebruikelijk kwam de opbrengst van het toernooi volledig ten goede aan een regionaal goed doel.

Steenwerptoernooi; hoe werkt het?

Voor wie zich afvraagt hoe een steenwerptoernooi in z'n werk gaat: op een paaltje staat een grote houten dobbelsteen met de 1 boven en de 4 naar je toe. Het doel is om vanaf een werpafstand van 7 meter met behulp van een kei de dobbelsteen van de paal af te werpen en dan het aantal ogen te tellen die je gegooid hebt. De punten van de dobbelsteen tellen dubbel als het paaltje blijft staan. Er wordt gespeeld in teams van 8 personen. Alle spelers mogen 20 keer werpen en het team met de meeste punten wint.

Foto’s: Loes van de Zande

Het evenement vond plaats op de vernieuwde Koemarkt. RC Purmerend-Weidevenne had zich met een volledig team ingeschreven, maar door familieomstandigheden moest een van de clubleden verstek laten gaan. De opengevallen plaats werd bij toerbeurt ingenomen door één van de teamleden, maar toen we eenmaal doorhadden dat Ton Schotsman verreweg het beste gooide, werd die wissel niet meer strikt toegepast... Met enige jaloezie zagen de andere teamleden, Frits Boddeman, Frank Braak, Marco Bijl, Leo Kok, Gea Schoonewelle en Marco Struijlaart, dat hun score niet bij die van Ton in de buurt kwam.

‘Concurrentie’ van mede-rotarian

Pikant detail was dat wij het op ons ‘werpparcour' moesten opnemen tegen het team van EWP van onze mede-rotarian Eric Westerneng. Misschien was het wel de fellowshipgedachte die ons er allemaal van weerhield de beste gooier te willen zijn...

Foto´s: Frits Boddeman

Na zo’n twee uur spelplezier kon Stichting Serviceprojecten Tafelronde 60 Waterland een opbrengst van maar liefst € 3.250,- overhandigen aan Ria von Bönninghausen van de Stichting RIBW, een organisatie in de geestelijke gezondheidszorg. De RIBW biedt woonbegeleiding aan mensen die hulp nodig hebben om op hun eigen manier te wonen, de dag te besteden en sociale contacten te hebben. De RIBW gaat het bedrag gebruiken om in het jubileumjaar 2011 zoveel mogelijk wensen van cliënten te vervullen.