© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

90 ouderen van 90 jaar naar muziekmiddag bij 90-jarig Crescendo

90 ouderen van 90 jaar naar muziekmiddag bij 90-jarig Crescendo

03/11/2010

Harmonie Crescendo uit Purmerend viert het 90-jarig jubileum aanstaande zondag met een prachtig concert in de Taborkerk. En Rotaryclub Purmerend-Weidevenne bezorgt een groep van 90 ouderen met een leeftijd van 90 jaar (of in de buurt daarvan) uit diverse zorgcentra een mooie middag. Hoewel 90 jaar een respectabele leeftijd is, is de muziekvereniging springlevend. Met muzikanten van 8 tot en met 80 jaar die wekelijks in het opleidingsorkest of in het groot orkest onder leiding van dirigent Wim Klaver musiceren.

Harmonie niet ‘uit de mode’

Een harmonie is van alle tijden. Vroeger had elk dorp of stad een muziekvereniging waar de mensen elkaar ontmoetten. Hoewel 90 jaar voor de Harmonie Crescendo een heel lange tijd is, komt het meer voor. Muziek maken is dus nooit 'uit de mode' en ook niet in een groot orkest. De muziekstijl is weliswaar aangepast, maar wel zodanig dat alle leeftijden er iets in vinden.

Zo wordt er bij Crescendo onder andere ook musical- en filmmuziek gespeeld. Maar ook swingende- en dixieland muziek. Spelen in zo'n mooi orkest doe je niet zomaar. Daarom heeft Crescendo ook een opleidingsorkest waar niet alleen kinderen en jongeren leren spelen, maar ook beginnende volwassenen kunnen zo hun instrument onder de knie leren krijgen. Diegene die goed kunnen spelen (en daar is ook thuis studeren voor nodig) stromen door naar het grote orkest.

Soliste

Het 90-jarig jubileum wordt aanstaande zondag dan ook gevierd met optredens van het opleidingsorkest en het grote orkest. Beiden staan zij onder leiding van Wim Klaver en samen hebben zij een mooi jubileumprogramma ingestudeerd. Met onder andere deel 3 uit de eerste symfonie van Mahler, bewerkt door Wim Klaver. Maar ook diverse nummers in de Klezmer stijl. Soliste Marije Peters zingt ook, begeleidt door het grote orkest.

Omdat het een feestjaar is in verband met Purmerend 600 jaar Stad, heeft de nog jonge Rotaryclub Purmerend-Weidevenne ervoor gezorgd dat 90 mensen van 90 jaar uit diverse zorgcentra ook naar het concert kunnen. Zij worden gehaald, gebracht en getrakteerd op iets lekkers aangeboden door Gasthoeve Adrichem uit Beverwijk. ”Een leuke geste, vonden wij om eens wat mensen uit te nodigen bij zo’n mooi concert”, zegt rotarian Leo Kok.

Kaarten voor het concert à 8 euro per persoon (kinderen 5 euro) zijn verkrijgbaar op diverse manieren. Zij kunnen worden gereserveerd via kaarten.crescendo@gmail.com, op www.crescendo-purmerend.nl, telefonisch via 06-30553770, of aan de kerk voor aanvang van het concert. Maar dan is het niet zeker of er nog genoeg zijn!

Met dank aan sponsor Gasthoeve Adrichem uit Beverwijk.