© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Interservice Club Concert: cadeau aan jarig Purmerend

Interservice Club Concert: cadeau aan jarig Purmerend

Door: Frits Boddeman | 22/11/2010

Een uniek concert in het teken van het 600 jarig bestaan van Purmerend als stad! En als cadeau een grote zitbank op de Kaasmarkt voor publiek gebruik. Een geste van de plaatselijke serviceclubs (Rotary, Lions en Soroptimisten).

Op zondagmiddag 7 november verzorgde het Symphonisch Orkest Purmerend en Omstreken belangeloos een concert voor leden en genodigden van de plaatselijke serviceclubs. Het programma stond vooral in het teken van de componist Mahler, die een speciale band had met Jihlava, Purmerends zusterstad in Tsjechië. Het orkest o.l.v. Jac Willems speelde het Symphonische Preludium van Gustav Mahler. Sopraan Jeanneke van Buul zong uit Mahler's 'Des Knaben Wunderhorn'. Maar ook andere componisten kwamen aan bod. De in Purmerend geboren Coen Stuit speelde het 2e deel van het beroemde klarinetconcert van Mozart. Verder werden werken gespeeld van Wagner, Chabrier en Bredenhorst.

De opbrengst van het concert was bedoeld voor een geschenk aan de jarige stad Purmerend. Aan het einde van het concert namen burgemeester Don Bijl en wethouder Hans Krieger een miniatuur van een zitbank in ontvangst. Dit symbool vertegenwoordigde het geschonken geldbedrag. De burgemeester gaf in zijn dankwoord aan dat in samenspraak met de gemeentearchitect de bank zijn definitieve vorm zal krijgen.

Na afloop van het concert werd er in de foyer van de Purmaryn nog lang en gezellig nagepraat onder het genot van een borrel met een uitgebreid assortiment aan hapjes.