© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Eitjes en karweitjes voor Klaver6

Eitjes en karweitjes voor Klaver6

NHD | 09/03/2013

Onder het motto ‘Weidje voor een karweitje’, waarbij de fictieve munteenheid naar de wijk Weidevenne verwijst, gingen leden van Rotaryclub Purmerend-Weidevenne en sommige van hun kinderen zaterdagochtend 9 maart 2013 aan de slag om zo veel mogelijk geld op te halen voor vereniging Klaver6.

De vereniging Klaver6 bestaat uit ouders van een aantal jongvolwassenen met een meervoudige handicap. De ouders sloegen halverwege de jaren ’90 de handen ineen om een kleinschalige woonvorm in Weidevenne op te richten, waar hun kinderen de zorg krijgen die ze nodig hebben. “De jeugd is voor ons een speerpunt, omdat we zelf een relatief jonge Rotaryclub zijn. Bovendien hebben we oog voor lokale goede doelen. Met die combinatie kwamen we bij Klaver6 uit”, vertelt inkomend voorzitter Kees van Wezel. “Er is een concrete wens om voor het woonverblijf een nieuwe waterspeeltafel aan te schaffen ter vervanging van de oude en die wens kunnen we met de opbrengst van deze actie in vervulling laten gaan”.

Niet alleen karweitjes werden gedaan; ook werd langs de deuren gegaan om bosjes tulpen en zakken paaseitjes te verkopen die door ondernemers voor het goede doel beschikbaar waren gesteld.