© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Scholieren wandelden voor water...

Scholieren wandelden voor water...

Frank van Batenburg | 20/03/2013

Woensdag 20 maart 2013 gingen de Rotaryclubs uit de regio Waterland weer ‘Wandelen voor Water’. Het was dit jaar de zesde keer dat deze wandeling werd georganiseerd. De actie wordt al die jaren gehouden in en rond de wijk de Weidevenne te Purmerend. Aan of dichtbij de wandelroute liggen veel scholen die dan ook meedoen aan deze actie.

Bij een snijdende kou wandelden dit jaar ongeveer 275 leerlingen (uit 11 groepen 7 en 8) van de basisscholen ‘Koempoelan’, ‘Oeboentoe’ en de ‘Vrije School Waterland’ mee.

In voorbereiding op het wandelen werden door Rotarians gastlessen gegeven aan de leerlingen uit groep 7 en 8 van de deelnemende scholen in Purmerend.

Wandelen voor water is een nationale sponsorloop georganiseerd door Simavi in nauwe samenwerking met diverse Rotaryclubs in Nederland. De deelnemers lopen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Hierdoor ervaren zij wat jonge kinderen in derde wereld landen dagelijks moeten doen om aan schoon drinkwater te komen.

Voor meer informatie klik op de link naar het nationale voorlichtingsfilmpje http://www.wandelenvoorwater.nl/.

Aan de deelnemende kinderen wordt gevraagd zich te laten sponsoren door ouders, familie en vrienden. De opbrengst wordt verdubbeld door Simavi en is bestemd voor projecten op het gebied van (drink)water en sanitatievoorzieningen in Oeganda (Kabarole district) en Kenia (Teso North District). Vorig jaar heeft wandelen voor water in Nederland € 1 miljoen opgebracht.

Wandelen voor water is een van de activiteiten van de wereld waterdag op 22  maart 2013. Nederland is dit jaar gastheer en de VN heeft dit jaar ‘internationale samenwerking’ als thema gekozen. Voor verdere informatie zie http://www.wereld-water-dag.nl/.

ZIE OOK:
Wandelen voor Water / diapresentatie gastles