25-11-2017 RC Reeuwijk plant tulpenbollen voor 'End Polio Now'

RC Reeuwijk plant tulpen voor 'End polio now'

Rotary plant ‘End Polio Now’ tulpen in Reeuwijk

Namens elk lid zijn 25 tulpenbollen geplant in het plantsoen voor de brandweerkazerne te Reeuwijk. Rotary Club Reeuwijk is actief voor diverse lokale en internationale goede doelen. Zo ook door het verkopen van End Polio Now tulpenbollen, waarvan de opbrengst naar de bestrijding van polio gaat. Rotary International is al jaren actief om polio uit de wereld te krijgen. Rond 1979 werden jaarlijks 350.000 kinderen in 125 landen door de ziekte getroffen. In 2017 zijn dat er nog 11 in 2 landen. Miljoenen kinderen zijn per jaar ingeënt.

 

De End Polio Now tulpen actie wordt dit jaar voor het vierde jaar gehouden. In 2013 werd ermee begonnen en inmiddels zijn er bijna 30.000 doosjes van 25 bollen verkocht. Drie kwart miljoen tulpen dus waarvan de opbrengst door de Bill & Linda Gates foundation wordt verdrievoudigd. Daarmee komt de totale opbrengst al op Euro 1.350.000. Hiervoor kunnen veel vaccins en andere hulpmiddelen worden gekocht. Als je bedenkt dat een vaccin Euro 0,54 cent kost, dan weet je dat de actie veel impact heeft.

Na 38 jaar zwoegen komt Polio alleen nog voor in Nigeria, Pakistan en Afghanistan. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ook daar Polio te verhelpen is. Maar dan moeten nog steeds vele miljoenen kinderen over de hele wereld worden gevaccineerd om nieuwe uitbraken te voorkomen.

 

Vorige maand was het wereld polio dag. End Polio Now is de actie om de wereld vrij te maken van kinderverlamming. Jörgen Raymann plante die dag End Polio Now tulpen in de Keukenhof, hetgeen inspireerde tot het planten van tulpen in onze eigen gemeente. Daarmee versieren we het dorp en vragen we aandacht om Polio de wereld uit te helpen. Het is nog even wachten tot ze in de lente kleurrijk staan te schitteren in de zon.