© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Familiedag in 't Ronde Sant

Familiedag t Rond Sant

Familiedag ’t Ronde Sant

Met de hulp van Rotary Ridderkerk de Waal, een aantal vrijwilligers en natuurlijk de vaste medewerkers van ’t Ronde Sant vindt jaarlijkse in juni een familiedag plaats in ’t Ronde Sant.

In dit kleinschalige verpleeghuis wonen voornamelijk mensen met verschillende vormen van dementie en/of hersenletsel. Het aantal bewoners is enkele jaren geleden uitgebreid met de bewoners van het Reijerheem.

De organisatie van de jaarlijkse familiedag in ’t Ronde Sant is altijd een groot succes door de inzet van de Rotary clubleden die al het lekkers dat bereiden en serveren samen met de medewerkers van ’t Ronde Sant en de vrijwilligers van het ene keer Maximacollege en de andere keer Stichting Present.

De leden van onze club staan de dagen ervoor lang in de keuken om al het lekkere eten thuis te bereiden. Op de dag wordt ‘s morgens om negen uur al begonnen de voorbereidingen: de tuin wordt gezellig aangekleed en kraampjes neergezet waar allerlei lekkers wordt klaargemaakt. Vanaf 12 uur stroomt de tuin vol met de bewoners en hun familieleden en wordt genoten van al het lekkers in meestal een heerlijk zonnetje.

Kers op de taart is de muzikale omlijsting van muzikanten die veelal liedjes van vroeger ten gehore brengen die de bewoners kunnen meezingen en ook wordt er vaak naar hartenlust gedanst. Ter afsluiting is er een ijskar waaruit heerlijke ijshoorntjes tevoorschijn komen.

Kortom, elk jaar een zeer geslaagde dag voor de bewoners en hun familie in ’t Ronde Sant.