© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

RCO - RALLY

FRANK DE JONG MEMORIAL CLASSIC & OPEN RALLY

Zaterdag 15 april 2023 is het weer zover. Dan organiseert Rotary Ridderkerk de Waal, de Ridderkerkse Rotaryclub voor zowel mannen als vrouwen, hun beroemde Classic & Open Rally. Alhoewel de naam van de rally suggereert dat alleen klassiekers en cabriolets mee mogen rijden, is dit geenszins het geval. Gewone auto’s met ‘leuke’ bestuurders zijn ook meer dan welkom! Elk jaar gaat de opbrengst naar liefst een Ridderkerks doel. Zo hebben wij meermaals Stichting Bram gesteund en hebben wij een bus voor het vervoeren van minder mobiele ouderen en steunden wij nog vele andere doelen. Iedereen kan zich aanmelden en meerijden voor het goede doel.

Niet voor niets is de classic & open rally van Rotaryclub Ridderkerk de Waal al jaren zeer populair. Vele van de deelnemers rijden al jaren mee. Zij weten wat ze kunnen verwachten: een supergoed georganiseerde rally boordevol leuke culturele en culinaire verrassingen. De dag begint om 9 uur bij de startlocatie waar men warm wordt ontvangen om vervolgens de rallynummers, rallyschilden en het routeboek te verzamelen en zich voor te bereiden onder het genot van een heerlijke kop koffie met lekkers. Na de koffie, de toespraak, het inschrijven, het kennismaken met elkaar en het bevestigen van de rally-schilden en stickers op de auto’s zal om 9.30 uur het eerste startschot worden gegeven. Een mooi moment om te komen kijken - als je niet meerijdt - en de prachtige bolides te bewonderen. Elke paar minuten zal een auto vertrekken.

Prachtige Hollandse route

Onze routemakers zijn al maanden bezig om een prachtige en interessante route uit te zetten die wederom allerlei nieuwe stukjes van ons wonderschone Hollandse landschap laten zien. Deze wordt een aantal keer gecontroleerd en nagereden, tot aan de avond voor de rally. Immers, er kan altijd ergens een wegopbreking zijn waardoor de route niet meer klopt. Het is een immense klus die zij voor het derde jaar perfect klaren.

Onderweg voeren de equipes diverse kleine opdrachten uit waarmee extra punten te verdienen zijn. Op tijd rijden is ook van belang. Dat hoeft niet per se de snelste tijd te zijn, want de maximumsnelheid dient ook in acht te worden genomen. De tocht eindigt rond 17.00 uur bij een mooie locatie. Hier wordt iedereen ontvangen met een aperitief waarna er druk wordt gediscussieerd over ieders ervaringen. Onderwijl wordt achter de schermen keihard gerekend om de winnaars bekend te kunnen maken. Ook worden de opbrengst van de lotenverkoop en de sponsoropbrengsten uitgerekend. Nog tijdens de borrel worden de winnaars van de rally bekend gemaakt en tijdens het diner de winnende loten getrokken. Tot slot wordt bij het dessert de cheque overhandigd aan het goede doel. Rond 21.00 uur keren de deelnemers moe maar voldaan huiswaarts.

Frank de Jong Memorial

De rally is vernoemd naar de in 2012 overleden Frank de Jong. Frank was de echtgenoot van Barbara de Jong die al sinds jaar en dag lid is bij Rotary Ridderkerk de Waal. Frank was een groot liefhebber van klassiekers en jarenlang de steunpilaar bij de organisatie van vele RCO rally’s. Als dank en uit eerbetoon is de rally naar hem vernoemd.