Verslag Beroepen Voorlichting 2009

Maar liefst zeshonderd leerlingen hebben zich aangemeld voor de beroepenvoorlichting van Rotary Club Rijssen, die maandag 26 januari 2009 in het Parkgebouw aan de Oosterhofweg 49 te Rijssen gehouden werd. Vanwege de grote belangstelling hadden de organisatoren het bezoek over de avond gespreid: de leerlingen van Pius X en de Waerdenborch worden om 19.00 uur verwacht; de leerlingen van Reggesteyn Nijverdal om 19.30 uur, en de leerlingen van Reggesteyn Rijssen en de Jacobus Fruytier om 20.00 uur. Zodat de voorlichters voldoende tijd en aandacht voor alle leerlingen zouden hebben. “Met de ouders erbij bezochten tussen de 1000 en 1200 mensen de voorlichting. Men hield zich goed aan de tijdsindeling, waardoor de voorlichters niet ineens overlopen werden door een massa bezoekers”, vertelt Tjitze Tuinstra, één van de organisatoren.

Zeventig voorlichters waren in het Parkgebouw aanwezig en ze gaven informatie over zestig beroepen. Wat de beroepen konden de leerlingen vooraf aangeven waarover ze informatie wilden. “Je ziet dan toch een bepaalde verschuiving. Voor logopedie, stewardess, beroepen die ooit hoog scoorden, is bijna geen belangstelling meer voor. Maar voor toneel is veel interesse. We passen dan de samenstelling van de keuzelijst aan.”

Rotary Rijssen organiseerde de beroepenvoorlichting samen met de Rotaryclubs Hellendoorn/Nijverdal en Bathmen de Schipbeek.

Er zijn krantenknipsels beschikbaar en foto’s