Cheque voor muziekschool Hof van Twente - mei 2013

Rotary Club Rijssen

 

Verslag overhandiging cheque Reggehof

Woensdag 29 mei 2013

Half tien woensdagmorgen 29 mei.

In de hal van De Reggehof in Goor hebben zich een aantal rotarians verzameld. Van Rotary Bathmen De Schipbeek zijn er Steven in het Veld en Tiny Ausems-Kerkvliet en van Rotary Rijssen Marietje Voortman-Flim, Tjitze Tuinstra, Evert Barendrecht en Jenny ter Maat. Van de Muziekschool (want vanmorgen draait het om muziek) zijn Yolanda Mergler, Ruut te Velthuis en Mirella Jellema.

We krijgen koffie en daarna volgt een rondleiding door het gebouw, waar net de ‘Proeflestuinen’ bezig zijn, een korte kennismaking met muziek en dans door leerlingen van de groepen 5 van basisscholen in de Hof van Twente.

Tijdens de rondleiding krijgt Yolanda een cheque aangeboden van 3.500,- euro ten behoeve van de Instrumentencarrousel. De bijdrage komt van Rotary Rijssen (2.500) en Rotary Bathem De Schipbeek (1.000). De cheque zelf is gemaakt door Henk van Amerongen.

Yolanda is er blij mee. “Dit is een nieuw project. Het gaat om een oude wens die we hebben: elk kind zou een instrument moeten kunnen proeven. We geven al de Proeflestuinen in groep 5, maar deze mogelijkheid zouden we graag uitbreiden naar de leerlingen van de groepen 6”, legt ze uit.

Het project gaat volgend schooljaar, 2013-2014, van start. Alle groepen 6 van de basisscholen in de Hof van Twente, in totaal zo’n 435 kinderen, krijgen dan in twaalf lessen van drie kwartier muzikale vorming aangeboden, in clusters van drie keer vier uur. “Dat biedt de mogelijkheid om de leerlingen iets meer verdieping mee te geven”, stelt Mergler. Maar het project biedt meer, doordat muziekverenigingen binnen de Hof aan de Instrumentencarrousel meewerken. “Er ontstaat een samenwerking tussen de Muziekschool, de muziekverenigingen en het onderwijs. De leerlingen leren samen een orkestje vormen en misschien vinden ze het zo leuk dat hun interesse in muziek gewekt is.”

Met gepaste trots: “Het is een project dat zonder subsidie van de overheid wordt opgezet. Tóch iets nieuws opzetten, ondanks de bezuinigingen. Het is voor mij een mooie afsluiting van mijn periode bij de Muziekschool.”

Van de overhandiging en het bezoek is een filmpje gemaakt, dat verzonden wordt naar de discon, die op 1 juni gehouden wordt.