Cheque voor Rijssense Rolstoeler

Cheque Rotary voor rolstoel Yvette

RIJSSEN – Yvette Leusman uit Rijssen kreeg afgelopen week door Rotary Rijssen een cheque van 1.000,- euro aangeboden, als bijdrage voor haar sportrolstoel. Voorzitter Marietje Voortman-Flim overhandigde haar de cheque, onder toeziend oog van Chris Mulder van het Foppe Fonds.

Het Foppe Fonds is in 2005 opgericht en richt zich op kinderen met een beperking. Beschermheer is voetbaltrainer Foppe de Haan. Het fonds houdt zich momenteel bezig met het 100rolstoelenproject. Voor kinderen met een lichamelijke beperking is elektrisch rolstoelhockey een perfecte sport. De sportrolstoelen die daarvoor nodig zijn, zijn echter erg duur (€ 11.500,00) en voor de meeste ouders niet betaalbaar. Met dit project wil het fonds zoveel mogelijk kinderen helpen aan een sportrolstoel. Op dit moment heeft het fonds al 81 kinderen blij gemaakt met dit unieke project. Meer informatie is te vinden op www.100rolstoelen.nl.

Rotary Rijssen wil haar steentje bijdragen om Yvette Leusman aan zo’n speciale rolstoel te helpen. Yvette heeft de Ehlers Danlos Type3 ziekte. Ze probeerde verschillende sporten, maar kon door haar fysieke gesteldheid deze sporten niet volhouden. Ze zit nu twee jaar in een rolstoel en doet aan rolstoelhockey. Probleem is dat haar normale rolstoel oververhit raakt tijdens trainingen en wedstrijden. Om echt een wedstrijd mee te kunnen spelen heeft ze een sportrolstoel nodig.

Yvette is blij met de bijdrage. Ze sport wekelijks op Het Roessingh in Enschede en vindt rolstoelhockey prachtig. “Mijn team doet ook mee aan toernooien. Binnenkort spelen we in Rotterdam. Nog één niveau hoger en we hebben de top van het rolstoelhockey bereikt.” En een sportrolstoel kan daar uiteraard het nodige aan bijdragen.