Rotary Café over tekstschrijven

Programma Rotary Café 26 juni 2018

Het Rotary-café brengt dit keer een Breinbruissessie ‘Hoe val ik (wel) op in de media’.
Iedereen die wel eens een persbericht schrijft of wil gaan schrijven is welkom op 26 juni tijdens het Rotary Café bij restaurant De Kemper, Kemperweg 4, Markelo. Entree gratis, een kop koffie/thee ook. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

Hoe val ik (wel) op in de media?
Een nieuwe winkel, een leuk product, de komende wintercollectie, de aankondiging van een activiteit, de vereniging die leden zoekt, een opgefriste website... Iedereen wil graag aandacht in de media. Met een vinger op de verwijderknop scant een redacteur de vele persberichten. Opvallen tussen al die berichten wordt daarom steeds belangrijker. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je kans dat juist jóuw bericht wel wordt opgepikt? We denken samen met jullie mee over het te vertellen verhaal.
We gaan ook nadenken over de ontvanger van het bericht. Ben jij het openingsverhaal van het lokale huis-aan-huisblad? Komt Tubantia langs voor een grote zaterdagreportage? Of wil je gewoon in de agenda van Beleef Rijssen-Holten? De Breinbruissessie wordt gegeven door mediabureau Twentekst. Twentekst voert onder meer de eindredactie van ruim twintig weekkranten (zoals het Rijssen-Holtens Nieuwsblad, Hengelo’s Weekblad, Twents Volksblad, De Driehoek). Daarnaast schrijft Twentekst voor onder meer bedrijven, instellingen, festivals en verenigingen. Ook foto, video en vormgeving vallen onder het aanbod van Twentekst.