Nieuwsbrief Instrumentencarrousel oktober 2014

http://www.cubahof.nl/upload/image/nieuw%20logo%20CUBAHOF.JPGhttp://www.dehoefsportief.nl/plaatjes/logo_rabobank1.gif logo_signature http://www.muziekschoolhofvantwente.nl/images/logo_muziekschool_hof_van_twente.png

Nieuwsbrief nr. 3 Instrumentencarrousel, oktober 2014

Het rad van De Rotary zet het project weer in gang, ook in het 2e seizoen.

In de week van 22 september is de Instrumentencarrousel weer van start gegaan: zes weken lang kennismaken met instrumenten. Alle groepen zes in de Hof van Twenten krijgen zes lessen aangeboden met dank aan de CuBaHof, Rabobank Centraal en Rotary Rijssen.

In totaal doen er 22 groepen mee aan het project. Maar liefst negen scholen kozen voor de gitaar als instrument om kennis mee te maken. Daarnaast zijn er vijf strijkorkesten met daarin violen en celli. Vier scholen kozen voor de koperblaasinstrumenten: hoorns, trompetten en trombones en vier scholen voor houtenblaasinstrumenten: klarinetten, saxofoons en dwarsfluiten.

In februari zal een 2e ronde volgen van zes weken waar de leerlingen weer een ander instrumenten kunnen kiezen.

Verenigingen.

De muziekverenigingen Fanfare Markelo, Harmonie Diepenheim, Amuzant Hengevelde, Drumfanfare Delden, Amicitia Delden en Apollo Goor werken mee aan het project. Zij leveren instrumenten en zullen, indien mogelijk, helpen tijdens de lessen.

Inhoud.

De les wordt gegeven door een, soms twee vakdocenten van de muziekschool. Zij zorgen voor het materiaal en zijn verantwoordelijk voor inhoud van de lessen. Idee is dat er een soort halve cirkel / orkestopstelling komt met stoelen. De leerlingen ontvangen het instrument tijdens de les en nemen deze niet mee naar huis. Dezelfde instrumenten kunnen dan bij verschillende orkesten worden gebruikt.

Doel

Het belangrijkste doel voor het project is kinderen te laten ontdekken hoe het is om een instrument te leren bespelen. Wat komt er bij kijken en wat moet je er voor doen. Muziek maken is leuk en vooral als je dat samendoet.

Afsluiting

In de week van 3 (en bij sommige 10) november vindt de afsluiting plaats. Aan het eind van de 6e les mogen de ouders en andere belangstellenden een kijkje komen nemen bij de les. De leerlingen kunnen dan hun vorderingen laten horen.