Bestuurswissel 2015 -2016

ROTEMBLBestuurswissel RC Rijssen - Dinsdag 30 juni 2015

Het is dinsdag 30 juni, we hebben de bestuursoverdracht. Ed van der Veen draagt het voorzitterschap van onze club over aan de nieuwe voorzitter Joan ter Horst.

De Pelmolentocht

Zoals gebruikelijk proberen we ieder jaar de bestuursoverdracht op een feestelijke manier te laten plaatsvinden. Het is ook een beetje traditie dat de inkomend voorzitter de avond mag invullen.

We starten de avond met een bezichtiging van de Pelmolen te Rijssen. Vanaf ca. 17.00 uur verzamelen we ons bij de Pelmolen, na eerst een kop thee of koffie, gaan we in twee groepjes beginnen aan de rondleiding. Het ziet er allemaal erg indrukwekkend uit; niet voor te stellen dat de kern van de molen al meer dan 250 jaar oud is. Op de begane grond krijgen we informatie over hoe het malen in z’n werk gaat en er uiteindelijk olie geproduceerd gaat worden. Een verdieping hoger zien we duidelijk hoe alle tandwielen (van hout) op zeer vernuftige wijze in elkaar vallen.

Untitled:bestuurswissel 2015:IMG_4142.JPG

Na de rondleiding lopen we met ca. 30 enthousiaste wandelaars langs de Regge richting de Grimberg.

Untitled:bestuurswissel 2015:IMG_4150A.JPGUntitled:bestuurswissel 2015:IMG_4165.JPG

Na een korte pauze bereiken we de boerderij ’t Winkel om ca. 19.00 uur. Daar zijn de andere clubleden ook al zodat we met een groep van ca. 45 leden en partners zijn.

De bestuursoverdracht

Untitled:bestuurswissel 2015:IMG_4179.JPGMacintosh HD:Users:michiel:Dropbox:Rotary Share:Foto's:bestuurswissel 2015:IMG_4187.JPG

De bestuursoverdracht kan beginnen!! Ed neemt het woord en geeft een beknopt overzicht van alle activiteiten in ZIJN clubjaar.

Een mooie opsomming met de vijftigste beroepen voorlichting en de veiling als hoogtepunten. Ed bedankt de leden voor alle inspanning bij de diverse activiteiten. Dan richt hij zich tot Joan dankt hem voor de prettige samenwerking en geeft hem een fles wijn als blijk van waardering. Dan is het moment aangebroken dat Ed de voorzitters ketting Joan omhangt en daarmee het „stokje” aan hem over geeft. Ed’s jaar zit erop!

Untitled:bestuurswissel 2015:IMG_4181A.JPGUntitled:bestuurswissel 2015:IMG_4183.JPG

Na afloop van de speech krijgt Joan een Roll Call aangeboden met aansluitend felicitaties van iedereen. Dan is het officiële gedeelte afgelopen (het jasje en de Rotary das kunnen weer uit). We zamelen geld in voor een Shelter Box. Dit past bij het doel voor 2015 dat de nieuwe voorzitter zich gesteld heeft, namelijk het leveren van een bijdrage aan de opbouw van Nepal.

Untitled:bestuurswissel 2015:IMG_3018.jpg