Wandelen voor water - 22 maart 2017

NIJVERDAL - Daar gaan ze, de ruim zestig leerlingen van de basisscholen De Marliaantjes en Talentrijk. Aangemoedigd door de op volle geluidsterkte draaiende sirene van de brandweer, met ieder een blauwe rugzak met vier anderhalve literflessen met water op de rug. Een rij leerlingen met herkenbare, blauwe rugzak, vol enthousiasme op pad.

Vanaf negen uur donderdagmorgen verzamelen zich op het terrein van de brandweerkazerne aan de Kerkstraat in Nijverdal de leerlingen. De rugzakken met de gevulde flessen water staan hen al op te wachten. Ze hebben er zin in. Nauwelijks bij het vak van hun school aangekomen knopen ze de zakken al op hun rug. Uit de geluidswagen klinkt de coolste muziek over de werf.

Ineke ter Harmsel-Ramerman, voorzitter van RC Rijssen, begroet de leerlingen en hun begeleiders, heet hen welkom op de werf in het lenteachtige Nijverdal. Watercommissaris Jan Scholten zet het waterwandellied in: ‘We wandelen voor water, ja daar doen we graag aan mee, want zo’n actie om te helpen vinden wij een goed idee!’ En heel veel laalaaalaaaa… Burgemeester Anneke Raven zwaait de wandelaars uit: “Superleuk dat jullie je inzetten voor een ander. Daar ben ik trots op. Succes!”

De brandweersirene geeft vervolgens het startsein tot de tocht en de leerlingen gaan vol goede moed op pad. De gang zit er, ondersteund door de muzikale begeleiding, behoorlijk in. Halverwege is er een pauze en krijgen de leerlingen een waterijsje uitgereikt.

Voor elf uur loopt de stoet de werf weer op. De leerlingen krijgen een welverdiend pakje drinken met een versnapering; voor de begeleiders is er koffie/thee en koek. De tocht is zonder problemen verlopen.

Het water wordt in de bassins gegoten. De lege flessen gaan de aanhanger in: het statiegeld is eveneens voor het goede doel.

Voorzitter Ter Harmsel prijst de wandelaars: Allemaal kanjers!”

De jeugd heeft met de sponsorwandeltocht 1.500,- euro opgehaald. Dat bedrag wordt verdubbeld: in totaal kan 3.000 euro overgemaakt worden voor het project: voor waterputten in Ethiopië.

Een mooi bedrag dat met gejuich ontvangen wordt!