Ellen den Hollander, voorzitter 2017-2018


Het is een eer dit jaar voorzitter te zijn van Rotaryclub Rijswijk-Ypenburg. Het is een gezellige, tikje rebelse club waar ik mij snel thuis voelde, toen ik een jaar of zes geleden kwam vertellen over mijn net verschenen boek. Ik trof een groep enthousiaste professionals die naast hun werk en gezin tijd wilden vrijmaken om zich in te zetten voor anderen. Dat sprak mij meteen aan.

Als voorzitter vind ik het belangrijk om samen het verschil te maken. Dat betekent dit jaar dat onze club zich inzet voor RestoVanHarte in Rijswijk, zowel in financiële als in praktische ondersteuning (https://rijswijksdagblad.nl/ga-lekker-smullen-resto-vanharte-rijswijk/ ). Daarnaast is onze club de stuwende kracht achter het jaarlijkse Waterfestijn Ypenburg . Uiteraard dragen wij ook bij aan internationale projecten zoals Shelterbox en End Polio Now.

Ik ben van huis uit journalist. Op dit moment werk ik als redacteur bij het magazine van het AD en de zeven regionale kranten (AD Magazine en & Magazine). Daarnaast schrijf ik thrillers. De vierde verschijnt in januari van 2018. Ik ben getrouwd, samen hebben we een dochter en ik heb ook een cadeaudochter, de dochter van echtgenoot. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te reizen, te lezen en lekker te eten.