Uitdaging2020

Rotaryclub Roden-Leek presenteert:

 

(afbeelding door @rdjontwerpen)

Ben je tussen de 12 en 16 jaar en woon je in gemeente Westerkwartier of Noordenveld dan daagt Rotary je uit! Zie jij ook wel eens dingen om je heen waarvan je denkt: "waarom doen ze niet..." of "eigenlijk zouden ze een keer..." Kortom: iets wat beter kan, of wel een oppeper kan gebruiken. We geven je nu een kans om daar een bijdrage aan te leveren!

Het werkt als volgt:

Vraag jezelf af: "Wat zou ik met 20 euro kunnen doen om iets of iemand in mijn omgeving te helpen?". Heb je iets moois bedacht? Stuur ons dan een beschrijving van je idee. Als je idee goedgekeurd wordt krijg je €20,- en mag je het gaan uitvoeren. Zo simpel is het!

Regels

Er zijn eigenlijk geen regels, je bepaalt het helemaal zelf! Je kunt het geld bijvoorbeeld gebruiken om een taart te bakken voor een verzorgingshuis in je buurt. Koop een pot verf en knap daarmee dat bankje in het park op*. Of misschien koop je er knutselspulletjes van, voor armbandjes of andere kunstwerken die je voor een goed doel kan verkopen. Maar waarschijnlijk heb je zelf nog veel leukere ideeën!

Het enige wat we terug vragen is dat je ons na een paar weken vertelt hoe het is gegaan. De beste projecten nodigen we uit om hun verhaal te presenteren voor een echte jury. Je maakt dan kans op het winnen van maar liefst 200 euro! Daarmee kan je nog veel meer goeds doen, maar opnieuw geldt: er zijn eigenlijk geen regels.

Opgeven

Stuur je idee naar uitdaging2020rodenleek@gmail.com. De uiterste inleverdatum is 19 oktober 2020, je krijgt daarna zo snel mogelijk bericht van ons. Op 26 oktober krijgt iedereen met een geschikt idee de 20 euro uitgereikt.

Veel succes!

Rotaryclub Roden-Leek


* Wel eerst even aan de gemeente vragen of het mag natuurlijk ;-). Maar daar willen we graag bij helpen!


Informatie voor ouders

Waarom doet Rotaryclub Roden-Leek dit? Onze organisatie heeft zich ten doel gesteld om iets te betekenen voor mensen die wel een beetje extra steun kunnen gebruiken. Dat kan ergens aan de andere kant van de wereld zijn, maar zeker ook in onze eigen regio! We doen dit door middel van verschillende projecten en goede doelen acties.
Deze actie is voor ons een experiment: Kunnen we op deze manier ook de jeugd erbij betrekken? Kinderen zien vaak hele andere dingen dan wijzelf, en helpen ons inzien dat ook in een georganiseerd land als Nederland dingen soms tussen de wal en het schip kunnen vallen. Wat wij ze willen mee geven is dat je je daar niet altijd bij neer hoeft te leggen, maar er iets aan kan proberen te doen! We hopen dat deze actie een succes wordt, en hopen dat u helpt uw kinderen enthousiast te maken. Voor vragen kunt u altijd een mail sturen naar bovenstaand adres.