© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Opbrengst Wandelen voor Water 2019

Scholieren lopen duizenden euro’s bijeen voor Ethiopië

ROOSENDAAL - Tweehonderdvijftig scholieren uit Roosendaal en Nispen hebben woensdagochtend bijna twee uur gewandeld met zes kilo water op hun rug. Zo brachten ze samen bijna 3.750 euro bijeen voor watervoorzieningen in het Afrikaanse land Ethiopië.

Wandelen voor Water heet de landelijke actie, die in Roosendaal wordt ondersteund door de Rotaryclubs en atletiekvereniging Thor. Vanaf de atletiekbaan van Thor op sportpark Vierhoeven liepen zevende- en achtstegroepers van de basisscholen De Rietgoor, Kroevendonk en De Linde (Nispen) door Langdonk en Kortendijk. In Nispen liepen bovendien de andere leerlingen van De Linde hun eigen parcours. Doel van de actie is het via sponsors (familieleden, buren, kennissen) bijeenbrengen van geld voor watervoorzieningen in Ethiopië. Maar in feite vangt Wandelen voor Water drie vliegen in één klap: de kinderen leren over watergebruik, ze bewegen voor het goede doel en de actie genereert geld voor een waterproject.

Na afloop van het wandelfestijn werd een cheque met het ingezamelde bedrag erop overhandigd aan een vertegenwoordiger van de internationale hulporganisatie Amref Flying Doctors. Amref coördineert waterprojecten in tal van Derde-Wereldlanden.