© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Santarun 2020 Kerstmanpakken gesponsord

Basisschool houdt Santarun met Rotarypakken

ROOSENDAAL - De English for Kids Foundation, onderdeel van Anglia Nederland, organiseerde vorig jaar voor het eerst in lange tijd weer een Santa Run in Roosendaal, maar door de coronamaatregelen kon dat dit jaar niet doorgaan. Toch besloot de Roosendaalse organisatie niet bij de pakken neer te gaan zitten. “Vanuit Anglia hebben wij veel contact met scholen. Daarom hebben we dit jaar een schooleditie georganiseerd van de Santa Run”, vertelt Melanie Testers.

Voor het evenement werd gebruik gemaakt van de pakken die Rotaryclub Roosendaal vorig jaar aan English for Kids heeft geschonken.

Een volledig coronaproof Santa Run 2020. Dat was het idee en dat is gelukt. “Kinderen hoeven natuurlijk geen afstand van elkaar te houden. Dus deze Santa Run kon gewoon georganiseerd worden zoals een reguliere gymles”, vertelt Testers. “Het is nu wel per klas en zonder publiek, maar dat maakt het voor de kinderen niet minder leuk.” En daar had ze helemaal gelijk in. In sporthal D’n Dijck kwamen dinsdag bijna vijfhonderd kinderen van basisschool De Klimroos langs om rondjes te rennen voor de Santa Run.

“We vinden het ontzettend belangrijk dat kinderen in beweging zijn, maar ze hebben zich natuurlijk ook laten sponsoren voor ieder rondje dat ze lopen”, stelt Testers. Ze verwacht dat de opbrengst rond de drie mille zal zijn, het precieze bedrag is nog niet bekend. “We krijgen volgende week de einduitslagen, dus dat is nog even spannend.” Wel weet ze al wat ze met het geld gaat doen. “De stichting heeft een project lopen in Brazilië, in de sloppenwijken van Sao Paolo. Kansarme kinderen krijgen daar twee uur in de week Engelse les. Wij bieden op dit moment boeken en examens aan, maar met het geld wat nu is opgehaald hopen we alle leerlingen aan te kunnen sluiten op het Anglia Platform.” Hiermee kunnen de leerlingen in Brazilië iedere dag hun Engels verbeteren.